Több százezer forintért vett magának jogosítványt egy nagykőrösi férfi, nem is kellett vezetnie

Vágólapra másolva!
Egy nagykőrösi férfi több nekifutásra sem tudott jogosítványt szerezni, ezért a feleségével együtt eldöntötték, hogy vesznek egyet. Megkerestek egy kecskeméti férfit, aki azt a látszatot keltette, hogy az oktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerőseinél el tudja intézni, hogy átmenjen a forgalmi vizsgán, ezért 700 ezer forintot kért. Végül nem is a nagykőrösi férfi vezetett a vizsgán, és megkapta a jogosítványt.
Vágólapra másolva!

Egy nagykőrösi férfi jogosítványt akart szerezni, de többször is megbukott a forgalmi vizsgán. A sokadik bukás után a feleségével úgy döntöttek, hogy megveszik a jogosítványt. 2020 novemberében felkerestek egy kecskeméti férfit, mert úgy hallották az egyik ismerősüktől, hogy segíteni tud jogosítvány szerzésben. 

A beszélgetés közben a férfi azt a látszatot keltette a párnak, hogy az oktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolásával el tudja intézni a sikeres forgalmi vizsgát. Ezért 700 ezer forintot kért, amit a pár elfogadott. 

Megállapodtak, hogy az összeg felét a vizsga előtt, a másik felét a sikeres vizsga után fizetik ki. 

Képünk illusztráció 

A férfi ezek után, anélkül, hogy szólt volna a párnak, felkért egy ismeretlenül maradt személyt arra, hogy a férj helyett vizsgázzon le. 

Ez a személy elment a forgalmi vizsgára, hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal igazolta magát a nagykőrösi férfiként és sikeresen levizsgázott. 

A férj ezzel jogosítványt szerzett, a férfi pedig megkapta a 700 ezer forintot. 

Az ügyészség a kecskeméti férfit befolyással üzérkedéssel és közokirat-hamisítással vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre. A pár ellen befolyás vásárlása és közokirat-hamisítás miatt indult eljárást 2 évre felfüggesztették. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy 25 éves balatonfüredi férfi kevesebb, mint egy év alatt 22 embert vert át azzal, hogy azt hazudta nekik, könnyen és gyorsan segít nekik jogosítvány szerezni. Több százezer forintot kért a segítségért cserébe, azonban miután megkapta a kért összeget, elérhetetlenné vált. Az átvert embereknek hami iratokkal próbálta bizonyítani, hogy a beiratkozás megtörtént, vagy hogy lejelentette őket vizsgára. 

Egy brit férfi, ahogy megszerezte a jogosítványát, meg akarta ünnepelni. Úgy tervezte, hogy vezetés közben megiszik egy sört hazafelé. Ez így is történt, azonban üt közben túl gyorsan hajtott és elment egy civil rendőrautó mellett. A rendőrök elfogták és gyorsan el is vették a friss jogosítványát. 

Korábban csalók hirdették azt az interneten, hogy mindenféle vizsga nélkül, online lehet náluk jogosítványt szerezni. Pár napja pedig bejelentették, hogy egyszerűbben szerezhetnek teherautós jogosítványt azok, akiknek már van B kategóriás jogosítványuk.