Lebukott, magyarázkodott, majd újra lebukott Magyar Péter külföldi segítője

magyarpéter, lángbalázs
Láng Balázs (b) és Magyar Péter a és Keresztesi Péter a múlt szombati tüntetés backstage-ben.
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Magyar Péter legbelső körös tanácsadójaként tünteti fel magát Láng Balázs egy mozgósításra létrehozott Facebook-csoportban, és saját állítása szerint Magyarék kérésére a múlt heti tüntetés előkészítésében is közreműködött.
Vágólapra másolva!

Láng Balázs neve a napokban került újra elő idehaza, mert - amint az a Blikk felvételén jól látható - őt ölelgette Magyar Péter a múlt hétvégi tüntetésen, a színfalak mögött. 

Láng Balázst korábban is szoros szálak fűzték a baloldalhoz, néhány évvel ezelőtt például Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt. 

A Magyar Nemzet idézett egy friss cikkből is, amelyben Láng azt állította: nincs formalizált kapcsolata Magyar Péterrel, és a demonstráción találkozott vele életében először, két másodpercre.

Ehhez képest egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett -  írta a Magyar Nemzet, kiemelve: ennél is beszédesebb, hogy 

Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát.

Az online csoportban azt írta a tagoknak, hogyha más keresi meg őket bármilyen adatgyűjtéssel, azt jelentsék, de amit ő tesz közzé, az ellenőrzött, abban meg lehet bízni.

 ...a legbelső köröknél ellenőrizve, hiteles forrásból alátámasztva teszem. Ha bármilyen kérdésetek van, vagy bizonytalanok vagytok a megkeresések tengerében, akkor privátban forduljatok hozzám bizalommal!

 – írta a Magyar Nemzet.

Láng Balázs saját bevallása szerint a legutóbbi tüntetésre ő szervezte a rövid üzenetek kivetítését, mégpedig Magyar Péter kérésére. Ezt konkrétan így fogalmazta meg: 

Magyar Péterék kérésére invitállak Benneteket egy kis közös gondolkodásra, a legjobb válaszok kikerülhetnek az április 6-i tüntetésen a kivetítőre!

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Láng több angliai csoportot is működtet, de más országokban is hasonló online mozgósítást szervezne. Politikai alapállását kellően tükrözi az a megjegyzés, amelyet Magyar Péter megjelenéséhez írt: 

A háború megkezdődött! Nincs visszaút, megyünk előre!