Pusztító tűz Veszprémben, rengetegen kerültek kórházba - fotó

Vágólapra másolva!
Veszprémben, a Jutasi út egyik tízemeletes társasházában keletkezett tűz, a lépcsőházat kiürítették. Mentők is érkeztek a helyszínre.
Vágólapra másolva!

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók Veszprémben, a Jutasi út egyik tízemeletes társasházához, ahol egy tárolóban keletkezett a tűz és a lépcsőház gyorsan megtelt füsttel. A veszprémi hivatásos tűzoltók, a nagyjából húsz négyzetméteres tüzet vízsugarakkal eloltották.  A lépcsőházat kiürítették, a tűzoltók már az utómunkálatoknál tartanak. A Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint egy tároló gyulladt ki. A veszprémi, balatonfűzfői és pétfürdői hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, a tűzzel érintett lépcsőházban élőket elzárkózásra szólították fel addig, míg ki nem juttatják őket az épületből. 

A két szomszédos lépcsőházat sem a tűz, sem a füst nem érintette. 

Fotó: Veol

A helyszínre több mentő is érkezett, a Veol információi szerint 16 embert vittek kórházba enyhe füstmérgezéssel. Az emberek egy részét az ablakon át emelő létrával menekítették ki. Márta Attila vármegyei szóvivő azt mondta: a lángokat hamar eloltották a tűzoltók, a tűz okát vizsgálják. Ma kigyulladt egy kamion a 26-os főúton. Hatalmas tűz tombolt tegnap egy angliai nagyvárosban. Legalább 15 rendőrautót gyújtottak fel egy rendőri kiképző létesítményben Portland északkeleti részén csütörtökön kora reggel.