Védik Schmitt szocializmus alatti tevékenységét a fideszesek

Schmitt Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a budapesti Astoria Szálló igazgatóhelyettese munkahelyén telefonál
Vágólapra másolva!
Egyszerűen Paliként emlegeti az [origo] által megkérdezett fideszes képviselők többsége Schmitt Pál államfőjelöltet, aki csütörtökön mutatkozott be a parlamentben. A rendszerváltás előtti időszak vezetőihez általában kritikusan álló fideszes politikusok nem látnak kivetnivalót abban, hogy Schmitt a nyolcvanas években miniszterhelyettesi pozícióban volt. A kormánypárti képviselők szerint megválasztása mellett szól, hogy "rendkívül közvetlen ember", ami miatt "népszerű elnöknek ígérkezik".
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője szerdán jelentette be, hogy a kormányfő Schmitt Pált jelöli köztársasági elnöknek. Megválasztásának nincs akadálya, hiszen ahhoz a képviselők kétharmadának szavazata kell, amivel rendelkezik az őt jelölő Fidesz és KDNP. Schmitt csütörtökön mutatkozott be a Fidesz frakciója előtt, azt mondta, újfajta elnöki stílust szeretne képviselni, Sólyom László arisztokratikus stílusa helyett közvetlen, nyitott, párbeszédre kész elnök szeretne lenni.

A kétszeres olimpiai bajnok Schmitt már a rendszerváltás előtt is töltött be magas pozíciót 1983-ban lett miniszterhelyettesi rangban a sportot irányító Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese. A posztot 1986-ig töltötte be. Az alábbi videóban az [origo] erről is kérdezte a szocialista rendszer egykori vezetőit rendszeresen bíráló fideszes képviselőket, akik azonban nem látnak kivetnivalót Schmitt nyolcvanas évekbeli tevékenységében.