Ásítozással indult, csemegézéssel zárult a Fidesz kampánynyitója

2010.09.10., 15:06

Péntek délután tartotta hivatalos önkormányzati kampánynyitóját a Fidesz. Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy már csak egyetlen országos párt van, amelyre rá lehet bízni az ország irányításának a felelősségét. Bár minden felmérés szerint a Fidesz a toronymagas esélyese az önkormányzati választásnak, Orbán és Kósa Lajos debreceni polgármester is óva intette a résztvevőket az elbizakodottságtól.

19.25 |

Orbán Viktor beszéde és a klipforgatás

 

17.20 |

Kósa tetszett, Tarlós lassú volt az ercsi jelöltek szerint

Budapest elnyerését tartja a legfontosabbnajk, ezért Tarlós beszédére figyelt leginkább a Fidesz ácsi, magát roma származásúnak valló jelöltje. Tudósítónknak egy másik ácsi jelölt azt mondta: bár a Fidesz most népszerű, de nagyon kell a lelkesítés a kampány utolsó három hetében.

A Duna-parti Ercsiből érkezett jelöltek egy csoportjának Kósa Lajos tetszett a legjobban, szerintük a polgármester hozta "a vidéki ember természetes humorát". Tarlóssal viszont nem voltak elégedettek, mert szerintük - ahhoz képest, hogy milyen nagy a feladat - nem volt elég lendületes.

Az ercsi jelöltek szerint érezhető "egyfajta türelmetlenség", sokan ugyanis azt várják, hogy a kormány azonnal érjen el láűtványos eredményeket. E miatt számolni kell azzal, hogy hamar elpárolog a népszerűség. Emlékeztettek arra is: Orbán nem véletlenül figyelmeztetett arra, hogy nehéz idők jönnek.

17.12 |

Gyorsan fogy a kolbász és az alma

Tudósítóink szerint nagy népszerűségnek örvend a nyíregyházi, a szekszárdi és a békéscsabai polgármesterjelöltek által osztogatott alma, vörösbor és kolbász. A folyosón, ahol osztogatják az ételeket, tömeg alakult ki, és tartalékokat kellett előhozni a jelölteknek.

17.11 |

"Feltöltött Orbán Viktor beszéde"

A szabolcsi Nagydobos egyik jelöltje, Szántó László azt mondta egyik tudósítónknak, hogy tetszett neki Orbán Viktor tárgyilagossága. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a választás után, azt mondta, hogy eljön az igazság pillanata, de azt nem részletezte, hogy ezalatt mit ért. "A valósággal majd szembesülni kell" - mondta.

A csongrádi Csanytelek polgármesterjelöltje, Györgyiné Mészáros Erzsébet azt mondta, hogy feltöltötte Orbán beszéde. Szerinte a Fidesz támogatottsága és népszerűsége nagyon sokáig ki fog tartani, és októberben még több támogatójuk lesz, mint tavasszal. Szerinte a párt támogatottsága az önkormányzati választás után is ki fog tartani, mert az emberek tudják, hogy milyen az ország állapota, és emiatt tudomásul veszik az intézkedéseiket.

16.50 |

Filmet forgatnak Orbán beszéde után

A Fidesz kampányfilmjének egyik jelenetét forgatják Orbán Viktor beszéde után. Orbán beszéde után sokan távoztak, de azok közül, akik maradtak, a tömegjelenetben szinte valamennyien részt vesznek. A forgatást Kósa Lajos irányítja.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a fotóra a képgalériáért!

16.46 |

"Már csak egyetlen országos párt van"

"Már csak egyetlen országos párt van, egyetlen néppárt, amelyre rá lehet bízni az ország sorsáért viselendő felelősséget" - jelentette ki Orbán, aki arra bíztatta a jelölteket és aktivistákat, hogy ha elfáradnának, arra gondoljanak: a gyermekeiknek tartoznak az új Magyarország felépítésével. Orbán röviid beszédét a szokásos fordulattal zárta: "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

16.44 |

"Egyszerre és ott helyben" kell felemelni Magyarországot

Nem lehet néhány hét alatt megszabadulni nyolc év terheitől - mondta Orbán, aki szerint az új rendszer alapjait már lerakták, de most ezekre támaszkodva kell felemelni Magyarországot. Ez azonban nem sikerülhet egyedül senkinek, még neki sem. "Magyarországot úgy lehet talpra állítani, ha mindenütt felemeljük" - jelentette ki Orbán, aki szerint az ország minden települését "egyszerre és ott helyben" kell felemelni.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a fotóra a képgallériáért!

16.40 |

Orbán óva intett az elbizakodottságtól

"Október 3-án Magyarország újra fontos sikert érhet el" - mondta Orbán, de szerinte ehhez keményen meg kell dolgozni. Óva intett mindenkt attól, hogy bármilyen következtetést levonjon a múlt sikereiből vagy a kedvező felmérésekből. A miniszterelnök szerint az áprilisi győzelem legfontosabb titka az volt, hogy világosan meg tudták fogalmazni, hogy mi a tét: lesz-e végre mélyreható változás? Ezt szerinte az emberek átérezték, és a változásokra szavaztak.

16.38 |

Nagy figyelemmel hallgatják Orbánt

Orbán Viktor beszédét nagy figyelemmel hallgatja a közönség, még a korábban a folyosón ácsingózók is bejöttek a terembe.

16.35 |

Orbán: Újabb nagy erőpróbát kell teljesíteni

"Egyetlen dologról szeretnék beszélni, ez pedig a választás tétje" - mondta Orbán Viktor, aki szerint egy éve még a csüggedés uralta Magyarországot, ma viszont már az elszántság és az optimizmus. A kormányfő szerint Magyarország joggal elszánt, mert leküzdött néhány, korábban leküzdhetetlennek tűnő akadályt. "Mi vagyunk az egyedüli politikai közösség, amelyek mindig hitt abban, hogy ez lehetséges" - mondta Orbán, aki szerint 23 nap múlva ismét egy nagy erőpróbát kell teljesíteni.

16.32 |

Megpezsdült a terem Orbán miatt

Orbán Viktort látva felvirult mindenki a teremben helyszíni tudósítónk szerint. Többen nyújtózkodva ülnek, hogy jobban lássák a miniszterelnököt.

16.26 |

Bort, almát és kolbászt hoztak a polgármesterjelöltek

A szekszárdi polgármesterjelölt Bikavért, a nyíregyházi almát, a békéscsabai pedig kolbászt hozott a rendezvény vendégeinek. Az Orbán Viktorra várókat a kecsekméti Mókus örs zeneker szórakoztatja.

16.21 |

1600 forintért árulják a fideszes plüssmacikat - kép

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képekért kattintson a fotóra!

16.19 |

Zsolnay-kerámiát hozott ajándékba Páva Zsolt

Egy Zsolnay-kerámiát hozott ajándékba Páva Zsolt pécsi polgármester. Arra emlékeztetett, hogy Orbán Viktor egy éve, amikor ő megnyerte az időközi választóst, azt mondta: Pécs a remény városa. Most viszont már minden település a remény városa vagy falva - jelentette ki Páva.

16.15 |

"Tarlós nem egy showman"

Tudósítónk szerint elég látványos volt az unatkozás a Tarlós-beszéd alatt. Az egyik megkérdezett vendég azt mondta Tarlósról, hogy "hát nem egy showman, ő egy ilyen karakter". Azt mondta, tetszett neki a beszéd, tényszerű volt és jó, mert meg lehetett tudni, hogy milyen fő gondjai vannak a városnak. Arra a kérdésre, hogy szerinte várható-e gyors változás Tarlós megválasztása esetén, azt mondta, hogy nem.

16.10 |

Tarlós: Bizonyítani szeretnénk

Az MSZP és "álliberális támogatói" kiégtek és kiüresedtek - jelentette ki Tarlós. Ezzel szemben a Fidesznek van programja, ami egy éve mindenki számára elérhető. "Változtatni akarunk és bizonyítani szeretnénk" - mondta a főpolgármester-jelölt.

16.09 |

Többen is ásítozással kezdik a kampányt

Tudósítónk szerint a többség figyelmesen hallgatja a felszólalókat, de vannak szép számmal, akik telefonjukat nézegetik vagy kényelmetlenül mozgolódnak székeikben. Nem érezhető forró kampányhangulat, mindenki higgadtan viselkedi tudósítónk szerint, többen ásítoznak és a szemüket dörzsölik.

16.07 |

Tarlós fellépne a renitens hajléktalanokkal szemben

Most hirtelen egyesek szociálisan érzékenyek lettek, holott 20 évig nem tettek semmit - mondta a hajléktalanok kérdéséről Tarlós, aki szerint az otthontalan embereknek munkát és gondoskodást kell biztosítani, de aki nem hajlandó ezt igénybe venni, azok ellen fel kell lépni, akár hatósági eszközökkel is. "Ez tovább nem mehet, ami a pályaudvarokon, aluljárókban folyik" - jelntette ki a főpolgármester-jelölt.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
További képeinkért kattintson a képre!

16.01 |

Százmilliárd hiányzik a négyes metróból Tarlós szerint

Mintegy 100 milliárd forint hiányzik a négyes metró első szakaszából, és a fővárost olyan tételek is terhelhetik, mint például az Alstom metrókocsik bizonytalan végkimenetelű ügye - mondta Tarlóst, aki szerint Budapesten nem az egyes hibák okozzák, hanem a rendszerszerű szemlélet teljes hiánya.

Előző
  • 1
  • 2
Következő