Taxisok az Uber, fekete filmesek az Oscar ellen tiltakoznak

Események

Vágólapra másolva!
Márió és Sára napja van, és ma ünnepli születésnapját Jenson Button brit autóversenyző. Hideg és felhős lesz az időjárás. Budapesten folytatódik a taxisblokád, 20-30 taxis a hideg ellenére a Deák téren töltötte az éjszakát. Botrányba fulladhat az idei Oscar-gála Hollywoodban, több fekete filmkészítő bejelentette, hogy bojkottálni fogja a díjátadót. Tudja meg az Origótól, mi történt éjszaka és reggel! Ha lát valami érdekeset, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára!
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül57 bejegyzés
07:59
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Boldog névnapot kívánunk!

Boldog névnapot kívánunk Márió és Sára nevű olvasóinknak! Ha Ön nem Márió vagy Sára, de van ilyen nevű ismerőse, ne felejtse el felköszönteni! Ma Absa, Gajána, Gréta, Gréte, Kanut, Kenéz, Margit, Margita, Margitta, Margó, Máriusz, Márta, Sári, Sarolta, Sáron, Senon, Szelli, Szulikó, Szulita, Szultána, Vázsony, Veron, Verona, Veronika nap is van.

07:59
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Hideg, felhős idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon változóan felhős idő lesz, főként fátyol- és gomolyfelhőkkel, több-kevesebb napsütés mindenhol várható, legfeljebb északkeleten fordulhat elő hószállingózás. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. Késő estére -3 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

07:59
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A taxisok nem adják fel

Budapesten folytatódik a taxisok Uber-ellenes demonstrációja a Deák téren. Az Origo tudósítója szerint 20-30 taxis maradt a tér körüli utakon a kemény éjszakai fagy ellenére. A taxisokkal rendőrök is voltak.

08:00
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Spike Lee bojkottálja az Oscart

Spike Lee filmrendező Martin Luther King születésnapján jelentette be, hogy nem fog részt venni az idei Oscar-gálán, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy a főbb kategóriákban csak fehér színészeket és filmkészítőket jelöltek, ráadásul már második éve, írja a CNN.

08:01
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Politikusok is megemlékeztek Martin Luther Kingről

Barack Obama elnöktől Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiránsig, sok politikus emlékezett meg hétfőn az Egyesült Államokban az 1968-ban meggyilkolt polgárjogi harcosról, Martin Luther Kingről. Barack Obama és felesége könyveket csomagolt kisiskolásoknak az egyik washingtoni iskolában, Loretta Lynch szövetségi igazságügyi miniszter a King-napi ünnepségen mondott beszédet Washington DC-ben, a washingtoni Martin Luther King-emlékműnél pedig a kormány nevében az FBI igazgatója, James Comey helyezett el koszorút.

08:13
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Rendőrök irányítják a forgalmat a Deákon

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel közölte a rendőrség honlapján, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésénél forgalomsegítéssel biztosítja a közlekedés folyamatosságát.

08:16
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Jada Pinkett Smith sem megy el az Oscarra

Nemcsak Spike Lee, de Jada Pinkett Smith is bejelentette, hogy nem megy el az idei Oscarra, ugyanabból az okból, mint Spike Lee, tudósít a CNN. Sőt, videoüzenetében azt mondta, a tévében sem fogja követni a díjátadót.

We must stand in our power.

Posted by Jada Pinkett Smith on Monday, January 18, 2016
08:19
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Szerda éjfélig biztos maradnak a taxisok

A Tények riportere beszélt a taxisok egyik főszervezőjével, aki azt mondta, hogy szerda éjfélig megkapták az engedélyt a demonstrációra.

08:23
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Az Oscar elnöke drámai lépésekre készül

Cheryl Boone Isaacs, az Oscar-díjakat kiosztó akadémia elnöke azt mondta, elkeseríti és frusztrálja, hogy az idei jelöltek közt nincs változatosság. Megígérte, hogy "drámai lépéseket" fog tenni a helyzet kezelésére, írja a Guardian.

08:25
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Autó és traktor ütközött

A 84-es főúton Kópháza és Sopron között a 117. km-nél egy személyautó és egy traktor összeütközött. Mindkét jármű az árokban van, a helyszínelés ideje alatt sávzárás lassítja a közlekedést, tudósít az Útinform.

08:29
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Amnesty International: Gyerekmunka van a mobiltelefonokban

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint 7 év körüli kisgyerekek is dolgoznak azokban a kobaltbányákban, ahonnan sok, telefonban, számítógépben és autóban használt kobalt származik, írja a Guardian.

08:30
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Gyalogost gázolt egy kisteherautó

A 35-ös főúton, Görbeházánál a 40. kilométerszelvényben egy kisteherautó gyalogost gázolt el. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták, tudósít az Útinform.

08:31
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Felborult egy autó

A 87-es főúton, Kőszegfalva közelében a 43. km-nél felborult egy személyautó. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat, írja az Útinform.

08:35
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Öt éve nem akartak ilyen sokan jogosítványt

Tizenegyezerrel többen tették le tavaly a KRESZ-vizsgát, mint az azt megelőző évben, a vizsgadíjakból 3 milliárd forint folyt be - írta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) adataira hivatkozva keddi számában a Világgazdaság. Ilyen nagy érdeklődés 2010 óta nem volt - olvasható a cikkben.

08:39
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Levágta a saját kezét egy pakisztáni fiú

Egy pakisztáni tizenéves fiú levágta a kezét, mert véletlenül feltette, amikor elhangzott a kérdés, hogy "Tegye fel a kezét, aki nem szereti Mohamed prófétát". A fiú a félreértés után hazament, és levágta a kezét, a helyiek hősként ünnepelték, írja a CNN.

08:41
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Híres taxisok vallanak a taxislétről

08:42
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Alig változott a forintárfolyam

Vegyesen alakult, csak kevéssé változott a forint árfolyama keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót reggel negyed nyolckor 315,39 forinton jegyezték az előző esti 315,43 forint után. A dollár jegyzése reggelre 289,92 forintra emelkedett 289,63-ról, a svájci franké 287,62-re csökkent 287,97-ről, a japán jené pedig 2,4610 forintra 2,4682 forintról. Az euró árfolyama is csak kevéssé változott, reggel 1,0879 dolláron jegyezték a hétfő esti 1,0890 dollár után.

08:43
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Inkább kerülje el a belvárost!

Egy-egy sávon, lassan halad a forgalom a fővárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében kedden reggel a taxisok demonstrációja miatt. Nincs torlódás, de csak lassan lehet előrejutni a helyszínen levő mintegy 30 taxitól, amelyek akadályozzák a forgalmat.

08:45
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Pakisztánban

Feltehetően öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedden egy rendőrségi ellenőrzőpontnál Pakisztán északnyugati részén, a merényletben legkevesebb öten meghaltak és több mint húszan megsebesültek - közölték helyi tisztségviselők.

08:46
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Több vonalon is késnek a vonatok

Budapest-Hatvan között síntörés miatt késnek a szerelvények, Nagycenk és Sopron között pedig a leszakadt felsővezeték miatt buszokra kell szállni.

08:49
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Hat napig tartotta fogságban az elrabolt nőt

Egy svéd orvost azzal vádolnak, hogy elkábított, elrabolt és megerőszakolt egy nőt. A vád szerint a nőt hat napig tartotta fogságban egy ablak nélküli betonbunkerben, írja a CNN.

08:51
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Rémes a kínai adat, de nincs meglepetés

Tavaly 6,9 százalékkal bővült a kínai gazdaság, ez volt a legalacsonyabb növekedési ütem az elmúlt negyedszázadban. Egy évvel korábban 7,3 százalékos ütemben emelkedett a világ második legnagyobb gazdaságában megtermelt bruttó hazai termék (GDP). Az esztendő utolsó negyedévében éves alapon 6,8 százalékkal nőtt a GDP, amely 0,1 százalékponttal rosszabb az előző negyedévi adatnál és az elemzők várakozásainál. Az október–decemberi időszak 1,6 százalékos bővülést hozott negyedéves alapon, az előző három havi 1,8 százalék után.

08:55
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Elmaradt a földet érés Kínában

Szerény emelkedéssel indult a nap az ázsiai tőzsdéken, miután a kínai gazdaság tavalyi bővüléséről nagyjából a várakozásoknak megfelelő adatot közöltek. Az olajpiacon azonban változatlanul erős az eladói nyomás. Az európai és tengerentúli befektetők a kínai bejelentés hatásai mellett európai inflációs adatokra, gazdasági hangulatjelentésekre és az IMF friss prognózisára figyelnek majd. Ez történt a piacokon, amíg aludt, és ez vár még ránk ma. Teljes cikkünket itt olvashatja.

08:59
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Legalább 35 halott Jemenben

Legalább 35 ember halt meg és többtucatnyian megsebesültek a legújabb jemeni légicsapásokban, írja a CNN.

09:01
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Januárban ingyenesen látogatható a megújult szegedi dóm

Próbaüzem keretében díjmentesen látogatható szerdától a megújult szegedi dóm - tájékoztatott a szeged-csanádi katolikus egyházmegye sajtófőnöke.

09:04
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Egy autó korlátnak ütközött

A 21-es főúton, Jobbágyi közelében a 17. km-nél egy személyautó korlátnak ütközött, félpályás lezárás mellett helyszínelnek, tájékoztat az Útinform.

09:08
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A párizsi merényletek újabb gyanúsítottját tartóztatták le

Marokkóban letartóztatták Gelel Attart, aki a gyanú szerint kapcsolatba hozható a párizsi terrortámadásokkal. A marokkói nyomozóhivatal szerint Attar a már azonosított terroristákhoz hasonlóan molenbeeki, és jól ismerte a merényletek végrehajtóit, írja a CNN.

09:10
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Tarlós rendkívüli ülést hívott össze

Tarlós István főpolgármester összehívta csütörtökre a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését, ellenzéki indítványra. A kezdeményezők azt szeretnék, hogy a testület tárgyaljon a budapesti közösségi közlekedés idei finanszírozási kérdéseiről.

09:14
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Az Árpád hídon helyszínelnek

Tart a helyszínelés az Árpád hídon Pest felé, a szigeti bejárónál. Torlódásra kell számítani a Szentendrei úton és a Vörösvári úton, valamint a Flórián tér környékén, tájékoztat a BKK.

 

Telítettek a sávok a Hungária körút és a Kerepesi út csomópontjánál minden irányból, a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd felé, a Ferenc körúton a Petőfi hídtól az Üllői útig, az Üllői úton és az Gyáli úton az Ecseri út előtt, a Soroksári úton és a Budafoki úton a Rákóczi híd előtt.

 

Lassú a haladás a Közraktár utcában befelé és a pesti alsó rakparton az Erzsébet hídig észak felé, a Dráva utcától déli irányban, a Kerepesi úton és a Thököly úton befelé a Baross tér előtt és tovább a Rákóczi úton, a Budakeszi úton és a Hűvösvölgyi úton befelé, valamint a Szilágyi Erzsébet fasorban a Széll Kálmán tér felé.

 

Lépésben lehet haladni a 10-es főúton az Ürömi út előtt, a 11-es főúton a Pünkösdfürdő utcánál befelé, a Váci út újpesti szakaszán, valamint az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas pihenőtől a Szerencs utcáig.

09:17
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Tömegsírt találtak a Vértesben

Szebenyi István, a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület vezetője elmondta, a szervezet tagjai egy lakossági bejelentés nyomán kezdtek vizsgálni egy 60 négyzetméteres területet, majd kis mélységben három ember maradványai kerültek elő.

 

A csontvázak mellett találtak néhány szovjet holmit, de előkerült egy tükör, egy tintatartó és egy német egyenruha gombja is, amelyek azt valószínűsítik, hogy német és magyar katonákat földeltek el az erdőben - írta a Magyar Nemzet.

09:21
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Transzferjáratok indulnak Hévíz és a bécsi repülőtér között

Heti rendszerességgel transzferjáratok indulnak vasárnaptól Hévíz és a bécsi repülőtér között a gyógyhely önkormányzatának, illetve turisztikai szereplőinek együttműködésével.

09:25
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A kormány mégsem töri össze a nukleáris malacperselyt

Elvetette a Miniszterelnökség azt a rezsicsökkentő tervét, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. évi 20 milliárd forintos befizetését elvonja a nukleáris alapból, az ugyanis az erőmű 1650 milliárdos bezárási költségének fedezetét veszélyeztetné - tudta meg a Napi.hu. Az alapban tavaly decemberben 261,3 milliárd forint volt, ami még messze nem elég a négy paksi reaktor 20 év múlva kezdődő lebontásának költségeire.

09:30
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Hawking szerint az emberiség a saját sírját ássa

Stephen Hawking fizikus szerint az emberiségre leselkedő veszélyek közül a legfenyegetőbbek mind olyanok, amiket maga teremtett. A fizikus szerint ezek: egy nukleáris háború, a globális felmelegedés és a génmódosított vírusok, tudósít a BBC.

09:34
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Meghalt a legidősebb férfi

Kevesebb mint két hónappal 113. születésnapja előtt meghalt a japán Koide Jaszutaru, akit a földkerekség legidősebb férfijaként tartott számon a Guinness-rekordok könyve.

09:36
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Betámadtak a taxisok egy Uber-sofőrt

09:38
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Maradnak a taxisok

A korábban bejelentett kedd nyolc órai időpont után is maradtak a demonstráló taxisok a belvárosban. Mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Hárman jelentették be a rendőrségen, hogy szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat, erről újságíróknak egy hatoldalas jegyzőkönyvet mutattak fel.

 

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat, nagy torlódás nem tapasztalható, lassan, de halad a forgalom. 

09:43
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Még sose volt ennyi turista a világban

A nemzetközi turisták száma 4,4 százalékkal nőtt 2015-ben, írja a Guardian. Az ENSZ turisztikai szervezete szerint ez rekord, 1,18 milliárd turista volt 2015-ben. A legnépszerűbb célország még mindig Franciaország.

09:46
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Részegen vezetett és ellenállt a rendőröknek

Január 18-án igazoltattak a rendőrök Szabadhídvégen egy férfit. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a rendőri intézkedésnek is ellenállt. A férfit előállították, eljárást és feljelentést indítottak ellene, írja a feol.hu.

09:51
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Letiltottak egy iskolai lövöldözésen alapuló játékot

Eltávolították a Google Play app-boltból azt a videójátékot, ami a 2014-es pakisztáni katonai iskola elleni támadások alapján készült, írja a CNN. A játék neve Pakistan Army Retribution volt, a felhasználónak egy pakisztáni katona bőrébe bújva kellett megtisztítania az iskolát a lázadóktól.

09:55
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Pozitív nyitást várnak a szakértők a tőzsdén

Az optimista nemzetközi hangulat miatt pozitív nyitást várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén a piaci szakértők. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 703,49 pontos, 2,95 százalékos csökkenéssel, 23 179,43 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 11,0 milliárd forint volt. A Mol 400 forinttal, 2,94 százalékkal 13 200 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 192 forinttal, 3,15 százalékkal 5900 forintra esett, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,75 százalékkal 397 forintra gyengült, forgalma 351,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 215 forinttal, 3,83 százalékkal 5400 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.

09:59
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Megvan a kölni szexuális zaklatások első gyanúsítottja

Szexuális kényszerítéssel és lopással gyanúsítottak meg egy menedékkérőt Kölnben. A 26 éves algériai állampolgár a németországi városban szilveszterkor nők ellen elkövetett zaklatások és rablások első olyan feltételezett elkövetője, akit szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak, írja a hirado.hu.

10:04
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Leszakadt a felsővezeték Sopron és Harka között

Kedd hajnalban Sopron és Harka között leszakadt a felsővezeték, emiatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Szombathely-Sopron között közlekedő vonatok esetében Nagycenk és Sopron között, valamint a Deuschkreutz-Sopron-Bécs között közlekedő vonatok esetében Deutschkreutz és Sopron között, írja a kisalfold.hu.
A vonatpótlásra a helyreállítási munkálatok ideje alatt, várhatóan a délelőtti órákban lesz szükség - tájékoztatott Rázó László, a Gysev Zrt. sajtószóvivője.

10:10
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Eladja a Hungária BÉT-részvényeit a felszámoló

A napokban tette közzé a felszámoló a honlapján, hogy értékesíteni szeretné a Hungária Értékpapír Zrt. tulajdonában lévő, közel 33 ezer darab 3,3 millió névértékű BÉT-törzsrészvényeit. Ha a felszámoló annyit kap az értékesítésért, mint amennyit korábban az MNB fizetett a törzsrészvényekért, akkor a PSFN-nek közel 117 millió forint is ütheti a markát, írja a Portfolio.hu.

10:15
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A német közlekedési miniszter szerint le kellene zárni a határokat

Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter szerint Németországnak fel kell készülnie a határok lezárására. A miniszter szerint Németországnak akár önállóan is cselekednie kell, ha nem sikerül összeurópai megállapodásra jutni a menekülthelyzet kezeléséről, írja a Guardian.

10:17
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Lassult az infláció decemberben Németországban

Decemberben az előző havihoz képest csökkentek, éves összevetésben pedig a novemberinél kisebb mértékben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban - közölte kedden a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

10:23
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A katolikusok kiakadtak a pápára

Tradicionalista katolikusok több fórumon sérelmezték, hogy Ferenc pápa nyilatkozataiban és viselkedésével túl sok engedményt tesz a protestánsoknak, különösen a lutheránusoknak, írja a Guardian. 

10:26
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A megyei a legnépszerűbb matrica

A január 1-je óta a www.e-autopalyamatrica.hu oldalon online értékesített e-matricák közül az értékesítési összeg alapján a vásárlók 49 százaléka D1-es kategóriájú éves megyei matricát vásárolt, 33%-a D1-es kategóriájú éves országos matricát, 11 százalék pedig D2-es éves országos matricát.

A legnépszerűbb, megyei matricák közül 67 százalék Pest megyére szól, 9 százalék Fejér megyére, míg 8 százalék Győr-Moson-Sopron megyére. Az ország középső és nyugati régiói toronymagasan vezetik a megyei matricák értékesítési listáját, a megyei matricák 84 százaléka az imént említett megyékre szól. Pest megye súlyát az magyarázza, hogy ebben a megyében a leghosszabb a fizetős utak hossza, a főváros környékéről ingázók szintén megvásárolják az e-matricát, illetve a sugaras autópálya-hálózat miatt az országon belül a nagyobb távolságok megtételéhez szinte biztosan át kell haladni Pest megyén, akkor is, ha valaki Békéscsabáról igyekszik Győrbe.

10:29
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Gyümölcsleves dobozban próbált drogot csempészni

Tegnap egy 25 éves ukrán férfi gyalog jelentkezett belépésre Magyarországra, a tiszabecsi közúti határátkelőn. A NAV munkatársa átvizsgálta a férfi csomagjait, és 211 gramm kábítószert talált nála, ami gyümölcsös ital dobozába volt rejtve. A rendőrség a férfit kihallgatta és őrizetbe vette, írja a faktor.hu.

10:31
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset volt a Szentendrei úton

Baleset történt a Szentendrei úton befelé a Raktár utca után, sávlezárásra kell készülni, tájékoztat a BKK.

10:34
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Szökött disznót fogtak Budapesten

Fur­csa hí­vást kap­tak éjjel az új­pesti ál­lat­vé­dők, egy jól meg­ter­mett disznó gya­lo­golt a Nyír­pa­lota ut­cá­ban, írja a ripost.hu.

Hajnalban érkezett a TIK központból a segítségkérés,hogy egy "Malacka" sétálgat a Nyírpalota utcában a kocsik közt. Rend...

Posted by Állatmentő Liga on Monday, January 18, 2016
10:36
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A rendőrség tudomásul vette a taxisokat

A rendőrség tudomásul vette a taxisok demonstrációról szóló bejelentését - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

10:42
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Szanyi az EP-be vitte a taxisok ügyét

Szanyi Tibor a megosztásalapú szolgáltatások mielőbbi egységes szabályozását sürgette az Európai Bizottságnál az Európai Parlament (EP) versenyjogi vitájának hétfő esti plenáris szakaszában - írta keddi közleményében az MSZP EP-képviselője, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó taxisok budapesti demonstrációja kapcsán.

10:48
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

A Henkel főnöke lesz az Adidas főnöke

Tegnap kiemelkedő teljesítményt mutatott az Adidas árfolyama, mely végül 6,3 százalékos pluszban zárt. A vállalat bejelentette a régóta várt vezérigazgató-cserét, Herbert Hainer székébe októbertől a Henkel vezérigazgatója, Karsten Rorsted kerül.

10:51
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Lángolt egy híres párizsi szálloda

A lángok martalékává vált a történelmi Ritz Hotel legfelső emelete Párizsban. A világhírű hotel márciusban nyitott volna újra ki, írja a hirado.hu

Ca crame au Ritz ! #Ritz #cambon #feu #incendie

@demangelc által közzétett videó,

#ritz #fire #paris #morning

@pierrearchi által közzétett fénykép,

10:57
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Elfogták a pénztárcatolvajt

Egy férfi egy Budapest belvárosában lévő étterembe ment tavaly nyáron. Amikor az étterem alkalmazottja nem figyelt, a férfi ellopta a pénztárcáját, benne a személyes irataival.

A rendőrök a férfit pénteken fogták el, XIII. kerületi lakásában. Bevitték a rendőrségre, majd kihallgatták. Vasárnap rendelték el letartóztatását, írja a faktor.hu.

 

11:02
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Újra él a menetrend Budapest és Hatvan közt

Budapest és Hatvan között ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok, miután helyreállították a reggeli, Gödöllő és Aszód közötti síntörést. A Füzesabony-Eger vonalon autóbuszokkal pótolják a vonatokat, mivel egy tehervonat fölött Eger-Rendező pályaudvaron leszakadt a vezeték. A helyreállításig az egri állomás nem fogad és nem indít vonatokat.

11:04
január 19, 2016
Vágólapra másolva!

Az Apple Samsung-mobilokat tiltatott le

Egy kaliforniai szövetségi bíróság betiltotta néhány Samsung gyártmányú okostelefon árusítását az Egyesült Államokban az Apple három szabadalmának - a slide-to-unlock zárolást feloldó és az automatikus szövegjavítási funkció - megsértése miatt. A döntés a következő modelleket érinti: Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III, valamint a Stratosphere termékek. A bíróság egyúttal 119,6 millió dolláros kártérítési összeget is megítélt az Apple javára, írja a computerworld.hu