Egymásra találhat az MSZP és a Tisztelet Társasága

Vágólapra másolva!
Szövetséget köthet az MSZP és a korábban az MDF mögé álló Tisztelet Társasága - írja a Népszabadság. A nyugdíjasokat képviselő szervezet több elképzelését a választási programba is beemelnék a szocialisták a támogatásért cserébe. A lap szerint hetek óta folynak az egyeztetések Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje és Schmuck Andor, a társaság elnöke között.
Vágólapra másolva!

Hivatalos szövetséget köthet az MSZP és a Schmuck Andor által vezetett Tisztelet Társasága (TT) - írja a Népszabadság meg nem nevezett források alapján. A lap szerint a nyugdíjasok miatt keresnek szövetségest a szocialisták, és a TT több javaslatát is beemelnék választási programjukba. Ilyen a nemrég bejelentett kegyeleti járadék, és a büntetőjogi szigorítás is, és az idősek internetes képzési lehetőségeinek támogatása.

A lap szerint Schmuck Andor, a társaság elnöke és Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje néhány hete már hivatalosan is egyeztet egymással a nyugdíjasok helyzetéről. Schmuck ugyanakkor találkozott más pártok képviselőivel is a lehetséges együttműködés érdekében, így az MDF elnökhelyettesével, a Centrum Párt és az MCF Roma Összefogás Pártja elnökével és az SZDSZ vezetőivel is.

Ha a Tisztelet Társasága hivatalosan is az MSZP programjának támogatása mellett foglal állást, akkor a helyi nyugdíjas-rendezvényeikre is a körzetben induló szocialista jelölteket fogják meghívni. A társaság 142 ezer regisztrált tagot és 820 nyugdíjasklubot tud maga mögött.

A Tisztelet Társasága korábban az MDF-fel működött együtt, a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára. Az együttműködés alapja az örökösödési illeték eltörlése volt, ezt sikerült is elérni. A támogatásért cserében Vas János a szervezet képviseletében mandátumhoz jutott az MDF frakciójának tagjaként.