A Fidesz szerint a nevükben készülnek kopogtatócédulát gyűjteni

Vágólapra másolva!
A Fidesz információi szerint többen a Fidesz nevében próbálnak majd kopogtatócédulákat gyűjteni. A párt önkéntesei hivatalos megbízólevelet és igazolványt visznek majd magukkal az ajánlószelvény-gyűjtésre.
Vágólapra másolva!

Többen arra készülnek, hogy a választókat megtévesztve a Fidesz nevében gyűjtsenek ajánlószelvényeket - jelentette be szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója. Információik szerint a fővárosban és vidéken is van ilyen irányú szerveződés, azt azonban Nyitrai nem árulta el, hogy szerintük kik állnak mögötte.

A politikus figyelmeztetett rá, hogy a választók megtévesztése bűncselekmény és akár 3 évvel is büntethető. A Fidesz úgy próbál védekezni, hogy önkéntesei hivatalos megbízólevéllel és igazolvánnyal keresik majd fel az embereket az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában - mondta Nyitrai. Hozzátette, a szerdai naptól kezdve a Fidesz automata telefonhívásokkal keresi meg a választókat, és felhívja a figyelmet az ajánlószelvény-gyűjtés jövő heti kezdetére, valamint arra, hogy többen - az embereket megtévesztve - a Fidesz nevében készülnek ajánlószelvényt gyűjteni.