Feltört postaládák miatt nyomoz a rendőrség Budapesten

Vágólapra másolva!
Budapesti postaládákat törtek fel kedden ismeretlenek a főváros VIII. kerületében, az ügyben a rendőrség nyomozást indított. Egyelőre nem tudni, hogy a levélszekrényekből eltűnt-e valami, de elképzelhető, hogy ajánlószelvényeket akartak elvinni a tettesek, hiszen a cédulákat hétfő óta postázzák a szavazópolgároknak.
Vágólapra másolva!

Feltört postaládák ügyében indított nyomozást a főváros VIII. kerületében a rendőrség - jelentette kedden este az MTI munkatársa, aki azt látta, hogy az egyik Köztársaság téri lakóépületben a postaládák mintegy felét törték fel ismeretlen tettesek.

Az egyik helyszínelő rendőr azt mondta: valószínűleg "az ajánlószelvényekért feltörték a postaládákat". A rendőr szerint kedden a VIII. kerületben több helyen is előfordult, hogy megrongálták a postaládákat. Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette a bűncselekmény tényét, de arra nem tért ki, hogy mit vihettek el a feltört levélszekrényekből.

Az ajánlószelvényeket hétfő óta postázzák a szavazópolgároknak: a levélszekrényekbe dobott cédulák mellett az emberek arról is értesítést kapnak, hogy felvették őket a választási névjegyzékbe. A levélszekrények felfeszítésének időzítése így elméletben összefügghet az ajánlószelvényekkel, bár erre egyelőre nincs bizonyíték.

Jóri András ombudsman korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés, és a rendszer lehetővé tesz bizonyos jogsértéseket is. Ha a postaládákból kilopják az ajánlószelvényeket, akkor ugyanis az ajánlószelvénnyel együtt a személyes adatokat tartalmazó értesítő is az elkövető birtokába juthat. Az adatok birtokában a rabló bármelyik jelölt részére kitölthetné az ajánlószelvényt.

Forrás: MTI
Rengeteg levélszekrényt feszitettek fel