Orbán szerint még nem lefutott a választás

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor már idén szeretne adócsökkentést, és a jelenleginél kevesebb minisztériummal számol. A Fidesz elnöke erről a Blikknek adott interjúban beszélt. Orbán a választásokról azt mondta: lefutott meccs nincs, korábban már járt úgy, hogy azért veszített, mert nem vette komolyan a választás tétjét.
Vágólapra másolva!

"Túlságosan sokan gondolják azt, hogy a választásokat a Fidesz már megnyerte. Lefutott meccs azonban nincs: ha nem vesszük komolyan a választás tétjét, akkor a végén még meglepődünk. Már jártam így egyszer, 2002-ben" - mondta a Blikknek adott interjúban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Orbán a 2002-es választási kudarcról azt mondta: "akkor mindenki azt gondolta, hogy a jobboldali kormány jól végezte a munkáját, a felmérések szerint pedig minden rendben volt. Így aztán sokan nem mentek el szavazni. Úgyhogy észnél kell lennünk, és mindenkinek el kell mondanunk, minden szavazat számít!"

A várható kormányzati struktúráról Orbán azt mondta: a Fidesz jelentősen csökkenteni fogja a minisztériumok számát. Szerinte így sokkal összpontosítottabb lesz a kormányzati szerkezet. Arra a kérdésre, hogy pontosan hány tárca lesz, mindössze annyit mondott: a jelenleginél jóval kevesebb, előbb azonban meg akarja várni a választások végeredményét.

Arról is beszélt, hogy szeretné, ha már idén lenne adócsökkentés. "Elsősorban szeretnénk a mostani hatalmas bürokráciát igénylő jövedelmiadó-rendszert egyszerűsíteni, és a vállalkozói adóterheket csökkenteni. Munka- és családbarát adórendszert fogunk létrehozni" - fogalmazott.

A Fidesz által tervezett elszámoltatásról azt mondta: jelenleg is vannak ellenőrzési rendszerek, de ezek nem működnek, mert szándékosan megbénították őket. Orbán szerint nekik lesz a dolgunk, hogy működésbe hozzák ezeket. Példaként a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, illetve az Állami Számvevőszéket említette.