Karácsony Gergely elvenné a családi adókedvezményt

Karácsony Gergely Gurcsány Feren
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely az ellenzéki propagandasajtó egyik eminens éltanulójának, a HVG-nek adott interjút, amiben kilátásba helyezte az Orbán-kormány által bevezetett családi adókedvezmény megnyirbálását. A magát Soros embereivel körbevevő politikus szerint nincs az rendjén, hogy aki több gyereket vállal, az több támogatást kap. A 2010 előtti időszak szellemei kísértenek, ezt akár Gyurcsány Ferenc is mondhatta volna.
Vágólapra másolva!

AZ MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje a HVG-nek adott interjút, amelyből ismét tökéletesen kiderült, hogy ha rajta múlna, akkor visszahozná a 2010 előtti világot. A magát Soros György embereivel körbevevő politikus és Gyurcsány egykori beosztottja kivillantotta foga fehérjét, és szó szerint az alábbiakat mondta az ellenzéki propaganda egyik legstabilabb bástyájának:

Érdemes még egyszer részletesebben elolvasni, és legfőbbképpen megjegyezni, mit is mondott Karácsony:

  • A baloldal legújabb reménységének AZ AZ ÉRZÉSE (!!!), hogy a családi adókedvezmény hatása kevés családnál jelentkezik.
  • A megérzéseire hagyatkozó Karácsony szerint nem jó, hogy ha valaki több gyereket vállal, akkor annak több kedvezmény jár.
  • Ezért felső plafont húzna a családi adókedvezménynél - balliberális nyelven ez annyit tesz, hogy elvennék ismét a családi adókedvezményt.

Tudják mi a legmeglepőbb ebben a gondolatmenetben? A 2015-ös bevándorlási válság óta egész Európa a kontinensen jelentkező demográfiai válságra keresi a választ, egyesek migránsok idetelepítésével oldanák meg a problémát (gondoljunk Sorosra), mások pedig ehelyett gyerekvállalásra ösztönöznék az európaiakat adókedvezmények, támogatások formájában. Szerencsére itt van nekünk Zuglóból Karácsony Gergely, aki négy nappal a választás előtt azt mondja, hogy nagyon nincs rendjén, hogy nagyobb arányban támogatja a polgári kormánya a több gyereket vállaló családokat.

Ehelyett milyen megoldást kínál a baloldal kormányfőjelöltje? A gyurcsányi hagyományoknak megfelelően megnyirbálná (értsd: elvenné) a családi adókedvezményt.

Miközben itt van a nyakunkon az őrületes mértékű bevándorlási válság. Egész komolyan: érti ezt valaki?

Karácsony Gergely felső plafont húzna a családi adókedvezménynél, és szerinte át kell gondolni, hogy három gyerek után háromszor annyi kedvezmény jár. Ebből kiderült, hogy visszahozná a 2010 előtti világot Forrás: Origo

Egészen elképesztő balos nyilatkozat jutott tehát mára is, főként annak tükrében, hogy Orbán Viktor kormánya alatt lett a kétgyerekesek családi adókedvezménye havi 35 ezer forint. A családi kedvezménnyel együtt a reálbérek közel 40 százalékkal nőttek 8 év alatt.

Emlékezetes, a szocialisták, amikor kormányra kerültek gyakorlatilag eltörölték a családi adókedvezményt. Karácsony ismét felvillantotta ennek a lehetőségét.