Orbán Viktor nevét skandálták Németországban

2018.04.08. 11:07

Rendszeresek a tüntetések a németországi Kandelben, miután egy afgán férfi karácsony után megölt egy német fiatalt. A tiltakozók arra szeretnék felhívni Németország és Európa figyelmét, hogy kevésbé biztonságos ország, amióta beengedték az illegális bevándorlókat. A felvonulók biztonságot, a határok lezárását és szabad véleménynyilvánítást követeltek. Több táblára azt írták, hogy a bevándorlók integrációja hazugság, a párhuzamos, multikulturális társadalom pedig nem működik. A tüntetők egy része Orbán Viktor nevét skandálta. A magyar miniszterelnök neve fogalom lett Európában.

Megtelt Kandel főutcája tüntetőkkel. Szerintük sokat romlott a közbiztonság Németországban, és megelégelték, hogy a migránsok egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el a nők ellen - írja a Híradó.hu.

A kisvárosban azután kezdődtek tüntetések, hogy 2017 decemberében egy magát fiatalkorúnak hazudó afgán migráns megölte volt barátnőjét, a 15 éves Miát. Abdul Mobin 2016-ban érkezett Afganisztánból Németországba, menedékkérőként. A gyilkosság után azt állította, hogy nem tudta feldolgozni, hogy a lány szakított vele, ezért egy konyhakéssel halálra szúrta egy drogériában.

A tüntetők biztonságot, a határok lezárását és szabad véleménynyilvánítást, illetve Angela Merkel lemondását követelték. Több táblára azt írták: a bevándorlók integrációja hazugság, a párhuzamos, multikulturális társadalom pedig nem működik.

A demonstrálók szerint a szövetségi kormány nem garantálja az emberek biztonságát, ezzel szemben Magyarországon más a helyzet – vélik a tüntetők. A kisvárosban összegyűlt tömeg üzent a magyaroknak. A tüntetés főszervezője arra emlékeztetett, vasárnap választásokat tartanak Magyarországon, majd azt mondta: mi itt pontosan tudjuk, kinek kell győznie. A tüntetők ezután Orbán Viktor nevét skandálták.

Egy korábbi tüntetés a migráció ellen KandelbenForrás: AFP

A „Kandel mindenhol ott van" nevű mozgalom tavaly december óta több tüntetést is szervezett. Legutóbb március végén többezres tömeg vonult végig Kandelben, az áldozatokra emlékezve.A mozgalom alapítója az M1-nek azt mondta: egyre többen vannak a bevándorlás ellen, de ami ennél is fontosabb, hogy nem félnek kimondani, ahogy az osztrákok sem. Myrian Kern bejelentette, jövő szombaton Bécsben tüntetnek.