Orbán Viktor nevét skandálták Németországban

Protests in Kandel Unrest, Conflicts and War DEMONSTRATION CRIME protest
The "Frauenbuendnis Kandel" (lit. Kandel women's alliance) marches through the town under the motto "Sicherheit fuer uns und unsere Kinder" (lit. safety for us and our children) from the Drogeriemarkt store where Mia, 15, was killed to the Marktplatz (market square) in Kandel, Germany, 28 Janaury 2018. Mia was stabbed on 27 December 2017 in Kandel. Photo: Julian Weber/dpa
Vágólapra másolva!
Rendszeresek a tüntetések a németországi Kandelben, miután egy afgán férfi karácsony után megölt egy német fiatalt. A tiltakozók arra szeretnék felhívni Németország és Európa figyelmét, hogy kevésbé biztonságos ország, amióta beengedték az illegális bevándorlókat. A felvonulók biztonságot, a határok lezárását és szabad véleménynyilvánítást követeltek. Több táblára azt írták, hogy a bevándorlók integrációja hazugság, a párhuzamos, multikulturális társadalom pedig nem működik. A tüntetők egy része Orbán Viktor nevét skandálta. A magyar miniszterelnök neve fogalom lett Európában.
Vágólapra másolva!

Megtelt Kandel főutcája tüntetőkkel. Szerintük sokat romlott a közbiztonság Németországban, és megelégelték, hogy a migránsok egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el a nők ellen - írja a Híradó.hu.

A kisvárosban azután kezdődtek tüntetések, hogy 2017 decemberében egy magát fiatalkorúnak hazudó afgán migráns megölte volt barátnőjét, a 15 éves Miát.

Abdul Mobin 2016-ban érkezett Afganisztánból Németországba, menedékkérőként. A gyilkosság után azt állította, hogy nem tudta feldolgozni, hogy a lány szakított vele, ezért egy konyhakéssel halálra szúrta egy drogériában.

A tüntetők biztonságot, a határok lezárását és szabad véleménynyilvánítást, illetve Angela Merkel lemondását követelték. Több táblára azt írták: a bevándorlók integrációja hazugság, a párhuzamos, multikulturális társadalom pedig nem működik.

A demonstrálók szerint a szövetségi kormány nem garantálja az emberek biztonságát, ezzel szemben Magyarországon más a helyzet – vélik a tüntetők. A kisvárosban összegyűlt tömeg üzent a magyaroknak. A tüntetés főszervezője arra emlékeztetett,

vasárnap választásokat tartanak Magyarországon, majd azt mondta: mi itt pontosan tudjuk, kinek kell győznie. A tüntetők ezután Orbán Viktor nevét skandálták.

Egy korábbi tüntetés a migráció ellen Kandelben Forrás: AFP

A „Kandel mindenhol ott van" nevű mozgalom tavaly december óta több tüntetést is szervezett.

Legutóbb március végén többezres tömeg vonult végig Kandelben, az áldozatokra emlékezve.

A mozgalom alapítója az M1-nek azt mondta: egyre többen vannak a bevándorlás ellen, de ami ennél is fontosabb, hogy nem félnek kimondani, ahogy az osztrákok sem. Myrian Kern bejelentette, jövő szombaton Bécsben tüntetnek.