Vágólapra másolva!
A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda soron következő, kis- és középvállalkozásoknak szóló rendezvényének vezető témája a befektetések előkészítésében nélkülözhetetlen, úgynevezett Term Sheet intézménye lesz, amelyet a tőkebefektető indikatív, azaz nem kötelező jellegű ajánlatának lehetne lefordítani – értesült az Origó. A rendezvény vendége Balassa Tamás, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere.
Vágólapra másolva!

A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda soron következő, kis- és középvállalkozásoknak szóló rendezvényén a befektetések előkészítésében nélkülözhetetlen, úgynevezett Term Sheet intézményéről lesz szó.

A résztvevők ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ: mi a Term Sheet lényege, célja, milyen fontosabb pontjai vannak? Mit jelentenek az egyes szakkifejezések és mire érdemes figyelni az aláírás előtt? A rendezvény szeptember 28-án 18 és 20 óra között a Szent Gellért téren található Palack Borbárban kerül megrendezésre.

A téma egyébként nem teljesen új, az Origó korábban már beszámolt arról, hogy a KRS Ügyvédi Iroda konferenciasorozatának részeként 2017. február 3. napján került megrendezésre a tőkebefektetések előkészítésének tárgyában tartott konferencia, ahol 50 befektető és KKV részvételével megtartott nagysikerű konferencián befektetők és tanácsadók számoltak be a tőkebefektetések előkészítésével kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról, 2017. május 23. napján tartott rendezvényén pedig a KRS három sikeres befektetés történetét elevenítette fel, a céltársaságok és a befektető közreműködésével.

A Term Sheet

Dr. Pintér Attila, a KRS Ügyvédi Iroda tőkebefektetési üzletágának vezető ügyvédje elmondta az Origónak, hogy a tőkebefektetési üzletág az utóbbi évtizedben a vállaltfinanszírozás egyre gyakrabban alkalmazott formájává vált, de sajnos Magyarországon még mindig kevesen ismerik a tőkebefektetők gyakorlatát.

A KRS Ügyvédi Iroda rendezvénysorozatában már volt szó a befektetések előkészítéséről, az átvilágítások fontosságáról, valamint a meghívott befektetők előadásokat tartottak a projektkezelésről is, viszont eddig nem került részletesen ismertetésre a Term Sheet. A Term Sheet fogalmának és tartalmának megértése ugyanakkor a tőkebefektetések záloga, sajnos a napi gyakorlatban sokszor hallani bánkódó üzletemberekről, akik utólag okulnak: „bárcsak akkor tudtam volna".

Dr. Pintér Attila, a Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértője előadás közben Forrás: Origo

„Rendezvényünk célja, hogy már a befektetési folyamat előtt megismertessük a tőkebefektetést bevonni kívánó vállalkozókat az alapvető fogalmakkal, ami így később sok félreértéstől és felesleges költségtől mentheti meg a vállalkozást. Ebben a feladatunkban lesz segítségünkre rendezvényünk során Balassa Tamás, aki a befektető oldaláról tudja elmondani tapasztalatait és azt, hogy mire érdemes figyelni a Term Sheet tárgyalása során" emelte ki a KRS üzletágvezető ügyvédje.

Kiknek ajánljuk?

Dr. Pintér Attila kérdésünkre elmondta: „Rendezvényünket minden vállalkozás számára ajánljuk, aki tőkebevonást kíván allokálni további üzletmenete biztosításához. Gyakori kérdés, így már most hangsúlyozom: igen, még akkor is ajánljuk rendezvényünket, ha még nincs kész a prototípus sem, vagy még csak tervezik a cégalapítást."

A rendezvény után lehetőség adódik networkingre, ahol a résztvevő tanácsdók és KKV-k cserélhetnek tapasztalatot, így a rendezvény fontos lehet a második, vagy későbbi körös tőkebefektetéseket tervező vállalkozások számára is.

Részletes információk a KRS honlapján érhetők el: http://www.krs.hu/tudastar/krs-konferencia-mi-az-term-sheet?box=business-club