Török leves

Vágólapra másolva!
Íme egy pofonegyszerű, tápláló és egészséges leves, mely garantáltan a család kedvence lesz. A vöröslencse lúgosító hatásának köszönhetően bátran tedd a török levest a diétád és a heti menüsorod részévé!
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 bögre vöröslencse
fél bögre rizs
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 paradicsom
1 kis doboz sűrített paradicsom
kb. 8 dl víz
só, bors, pirospaprika
2 evőkanál mustár
1 marék petrezselyem
étolaj

Forrás: Kaldeneker György receptjei
Forrás: Kaldeneker György receptjei



Így készítsd:
Olajon pirítsd meg a kockára vágott hagymát, majd nyomd rá a fokhagymát. Öntsd hozzá a rizst, a lencsét, és engedd fel vízzel. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, sót, borsot, végül főzd a levest, amíg a belevalók meg nem puhulnak. (kb. 20-30 perc.) Ha közben nagyon besűrűsödne, adj hozzá még vizet. Ha már a rizs is megpuhult, tegyél bele két evőkanál mustárt és egy púpozott evőkanál pirospaprikát - ezzel forrald fel még egyszer, végezetül pedig tedd bele a petrezselymet.

Forrás: Life.hu