Vágólapra másolva!
Időtöltés kicsiknek 2013 utolsó és 2014 első napjaira
Vágólapra másolva!

A legfőbb program természetesen az újév éjszakája lesz, ilyenkor nem csak a nagyok, de a kicsik is érzik, hogy különleges pillanatokat élnek át: sokáig ébren maradhatnak, a felnőttek is mulatnak és minden a változásról, valami új kezdetéről szól. Lássuk, ezen a különleges héten mivel tölthetik idejüket a gyerekek.

A törökbálinti Munkácsi Mihály Művelődési Házban családi szilvesztert rendeznek december 31-én, Buborék együttessel, éjféli koccintással (melyet délben tartanak, a poharakba pedig kölyökpezsgőt töltenek), végül még Ricsi bohóc is felbukkan. Gyerekeknek 400, felnőtteknek 500 forint a belépő.

Forrás: Flickr / Dougie Barnett

Nem csak gyerekek figyelmébe ajánljuk az Univerzum fényei című cirkuszelőadást a Fővárosi Nagycirkuszban, december 31-én délelőtt 11-kor és délután 3-kor. Az előadás legnagyobb szenzációja a Casselly-család magyarországi vendégszereplése lesz, hogy aztán különleges elefántszámot, bohócokat, kínai rúdakrobatákat, kubai légtornászokat és izgalmas bűvészmutatványokat bámulhassanak kicsik és nagyok.

Január 2-án Ingyen kirándulás az erődben! Hogy ez mit jelent? A Komáromban található Monostori Erőd ezen a napon belépődíj nélkül látogatható az egész családnak. Mint ígérik, bárki ingyen bebarangolhatja az Erőd különleges helyszíneit: a Várak, erődök, vitézek kiállítást, a szabadtéri haditechnikai parkot, sőt: még egy szuper családi kazamata-bújócskában is részt vehet.

Egész más hangulatban telik majd a január 3-án, 10:30-kor kezdődő Chagall gyerekprogram a téli szünetben - A Magyar Nemzeti Galéria ugyanis 8-12 éves gyerekeknek tartott tárlatvezetést rendez a Chagall-kiállításon. A tárlatvezetés ingyenes a kiállításra belépőjegyet váltott gyerekeknek.

Vízkereszti gyerekjárással várja a látogatókat a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház január 5-én 10 órától. Lesznek kézműves programok, amiken majd ajándéktárgyakat készíthetnek a résztvevők, sőt lesz táncház és fotózás is, úgyhogy érdemes felkeresni a helyet vasárnap reggel.