Díszítse fel a kertjét karácsonyra!

karácsony
karácsonyi kivilágítás a kertben
Vágólapra másolva!
Ünnepi hangulatot nemcsak a házban, hanem a kertben is érdemes teremteni. Az alábbiakban segítünk pár dekorációs ötlettel, hogy még varázslatosabb legyen a karácsony. Minél színesebb, csillogóbb, fényesebb a díszítés, annál jobban emeli majd a hangulatot. Arra mindenképpen figyeljen, hogy a kültéri dekoráció összhangban legyen a belsővel! A fényárba öltöztetett háznak és a feldíszített kertnek a járókelők is csodájára járnak majd, a gyerekeknek pedig biztosan életre szóló élményt szerezhet a csodálatos mesebirodalommal.
Vágólapra másolva!

A karácsony jelképei

Mikulás vagy Rudolf, a rénszarvas nélkül nem az igazi az ünnep, pláne, ha van a családban kisebb vagy nagyobb gyerek. Az eresz alól lelógó vagy a kéménybe mászó Télapó, a bejáratnál ránk váró rénszarvas biztos, nagy kedvenc lesz. De felöltöztethetjük például a szánkót is, ha van helyette másik, vagy nem akarjuk idén használni. Tegyünk rá egy piros takarót, amire, ha éppen nem esik a hó, hungarocellből készített hóembert ültethetünk vagy becsomagolt dobozokból ajándékhalmot pakolhatunk.

Fénydekorációk

A kültéri fények szinte nélkülözhetetlenek, de ma már nemcsak különböző típusú, színű, méretű világítást kapni, amit a kerítésre vagy a fák törzsére, bokrokra lehet feltekerni, hanem számtalan világító figura, mikulások, szarvasok, angyalok is kaphatóak. Ezekkel aztán tényleg igazi mesebirodalmat varázsolhatunk a kertbe.

Karácsonyi mesebirodalom Forrás: Dreamstime

Gömbök és a természet

A kültéri fények igazán csak sötétedés után érvényesülnek, így érdemes arra is gondolni, hogy napközben is ragyogjon a kertünk. A bokrok és fák ágain is jól mutatnak a csillogó gömbök, a girlandok is. Ha pedig esik a hó, a színes díszek a fehér háttér előtt még szebbnek látszanak. Amennyiben a természetességet kedveli, akkor tobozokat és szárított narancs- vagy citromkarikákat, esetleg masnival átkötött fahéjrudakat is lógathat különböző helyekre. Ha pedig fagypont alatt van a hőmérséklet, igazán különleges jégdíszt is csinálhat. Fenyőformájú jégkockatartóba tegyen egy gallyat és egy akasztót, majd öntse fel vízzel és fagyassza meg. Nem lesz olyan, akit ne nyűgözne le vele, ez egészen biztos.

Ajtó- és ablakdíszítés

Ne felejtse el az ablakok és az ajtók dekorálását sem! Ha van otthon egy kicsit kopott korcsolya, semmiképpen ne hajítsa a kukába! Tökéletes és egyedi ajtódíszt lehet készíteni belőle. Tegyen bele fenyőgallyakat, apró díszeket, és kössön rá egy nagy piros vagy aranyszínű masnit. A kapu vagy a garázsajtó köré szintén jól mutat, ha feldíszített fenyőágakat rögzít, és ezekre csavarja rá az égősort. Az ablakokra már különböző kész matricákat is kapni, de a készülődés hangulata fokozható és a gyerekek biztos élvezni fogják, ha egyedi sablonokat gyárt otthon, amelyeket aztán üvegfestékkel kiszíneznek vagy hósprayvel körbefújja a család együtt. Vagyis ez közös családi programnak is jó lehet.

Télapók másznak be a lakásba, vagy legalábbis megpróbálják Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Műhó, ha igazi nem esne

Még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi hó lesz idén, lehet, hogy mindent beborít majd a vastag hóréteg, de nem árt előre készülni arra sem, hogy esetleg épp az ünnepek előtt-alatt nem fog esni a hó. Ebben az esetben mutatós dísz, ha pár magas, szépen görbülő, íves ágat leszúrunk a földbe, amelyet befújunk hóspray-vel. Messziről olyan, mintha mi külön rendeltünk volna némi havat a kertünkbe.