Fahéjas-diós almakenyér

Vágólapra másolva!
Aki szereti a fahéjas süti illatát a konyhájában, annak ajánljuk ezt a receptet. Kiadós sütemény, mindenkinek jut belőle, bármilyen nagy a család. A tészta melletti összetevők között mindenki ízlése szerinte válogathat az aszalt gyümölcsök, a csokoládék, kekszek, héjjasok között.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

  • 2 pohár kristálycukor,
  • 1 pohár étolaj,
  • 3 tojás,
  • 3 pohár liszt,
  • 1 csipetnyi só,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 4 darab savanykás alma,
  • 1 pohár dió.
Forrás: [origo]

Elkészítés módja:


Tegyük egy keverőtálba a cukrot, a tojásokat és az olajat. Habverővel keverjük jól össze. Egy másik edénybe szitáljuk össze a lisztet, sót, sütőport, fahéjat és a vaníliás cukrot. Kis adagokban keverjük a tojásos masszához, majd a megtisztított és felszeletelt almát és a durvára tört diót is keverjük hozzá. Tégla alakú gyümölcskenyérformát kenjünk ki vajjal, szórjuk meg liszttel. Ebbe a formába töltsük a tésztát, majd előmelegített sütőben 140 fokon legalább egy órán keresztül süssük.

A sütés vége előtt célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Szúrjuk meg a tészta közepét, és ha már nem ragad rá, akkor biztosak lehetünk, hogy elkészült a sütemény.