Vágólapra másolva!
Vészesen közeleg november vége, gőzerővel beindult a gyerekhad ünnepre hangolása.
Vágólapra másolva!

A programszervezők is jól tudják, hogy már csak hatot kell aludni decemberig: gyakorlatilag minden az Adventről, Mikulásról és a környező hagyományokról (például mézeskalácssütésről) szól. Lássuk, mennyire kreatívak a hazai kultúrházak.

Ünnepre hangolva Forrás: MTI

Advent, Advent, Advent!

A szigethalmi Helytörténeti Gyüjteményben például Adventi készülődés címmel ablak- és asztaldíszeket, ajtókopogtatót készíthetünk gyermekeinkkel november 29-én, míg a debreceni Homokkerti Művelődési Ház Míves Kuckó - adventi készülődés címmel kreatív családi délutánt szervez ugyenezen a napon, ezen 400 forint/fő áron vehetünk részt.

Budapesten Betlehem építés lesz november 30-án az Óbudai Kulturális Központ Civil Házában, ráadásul forralt bor és zsíros kenyér is várja a hidegben is lelkes résztvevőket. Csábító ugyanakkor a Kiscelli Múzeum Adventi Készülődés címmel, a barátságos melegben tartott rendezvénye: előbb múzeumi felfedezőútra, majd szaténszalagokból díszkészítésre, ékszer- és képeslapfabrikálásra invitál gyereket és felnőttet. Ennek 700 Ft/fő az ára, míg a családi kedvezményes jegy 2100 forintba kerül.

Süssünk mézeskalácsot!

Az Óbudai Kulturális Központ Civil Háza Mézeskalács-napot rendez. A szervezők Milner Angéla mézesbábossal erősítenek, hogy minden gyerkőc megtanulja, milyen az igazán profi mézeskalács (az esemény november 26-án lesz). Két nappal később, 28-án Debrecen is csatlakozik: a Csapókerti Közösségi Ház "Mézeshuszár" - Játszóházi Klubot rendez gyerekeknek. Alig telik el újabb két nap, és november 30-án Mézeskalács írást tanulhatunk a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Itt ugyanis 300 forint ellenében a Giorgio Perlasca vendéglátó-sulis diákok megtanítanak a mézeskalács díszítésének csínjára-bínjára. Vigyázat: előre kell regisztrálni a szigeti.monika@korosi.org levélcímen.

Koncert, előadás

Végül három igazán tuti kultúrprogrammal zárunk: november 30-án Mikulásváró Csiribiri családi délutánt rendez a Klebelsberg Kultúrkúria Budapesten, itt Mikulásköszöntő bábelőadást láthatunk (Marék Veronika: Télapó és ezüstmackó), majd koncert is lesz “Hóhullásban” címmel, melyet az Eszter-lánc mesezenekar ad elő. Ugyanezen a napon Halász Judit is fellép a IH Rendezvényközpontban (ez a volt Szegedi Ifjúsági Ház), december 1-én pedig Nótás Mikulás címmel Gryllus Vilmos koncert lesz a MOM Kulturális Központban.