Konzervgyertya lépésről lépésre

Vágólapra másolva!
Ahelyett, hogy a már kiürült konzervdobozokat egy lendülettel a kukába hajítanánk, egy kis kreatívitással akár kedves dekorációt is készíthetünk belőlük. Ha hangulatvilágításról van szó, egy gyertya mindig jól jön, pláne télen!
Vágólapra másolva!

A hideg, téli estéken nincs is hangulatjavítóbb, mint körülvenni magunkat illatos gyertyákkal, és bekucorodni a kanapéra egy bögre forró tea és kedvenc magazinunk társaságában. Bár mindenki más relaxációs gyógymódra esküszik, kétségkívül ez is egy jó terápia, hogy elűzzük magunktól az egész napi lótás-futás és a munka okozta stresszt. Konzervdoboz is akad azért otthon egy-kettő, némi alapanyaggal és kreatívitással fűszerezve pedig egy vadonatúj lakásdekorációs kiegészítővel gazdagodunk, sőt még ha csak egy egészen pici dolgot is, de ma is tettünk valamit a környezetért, egészen pontosan egy konzervdoboznyit.

Forrás: polgariotthon.hu

Hozzávalók: (a lábasok, a kanál, a konzervdobozok és a ragasztószalag mellett minden alapanyagot a Kreatív Hobby biztosított- egy kisebb és egy nagyobb konzervdoboz (mi barackbefőtt és borsó csomagolását használtuk fel)
- fehér alapozófesték, 598 Ft/50 ml
- lapos ecset, 349-698 Ft
- színtelen (890 Ft/50 dkg) és piros (498 Ft/25 dkg) viasztömb
- talpas kanóc, 40 Ft/db
- ragasztópisztoly, 5980 Ft
- 2 db lábas
- evőkanál
- mintás szalagok, csipke
- kétoldalas ragasztószalag
- olló
- ceruza
- illatanyag

Forrás: polgariotthon.hu

Szedjük le a ráragasztott címkét, majd kenjük át fehér alapozófestékkel a konzervdoboz felületét, ha szükséges, akár két rétegben is!

Forrás: polgariotthon.hu

Rögzítsük tetszés szerint a szalagokat, csipkéket kétoldalas ragasztószalag segítségével!

Forrás: polgariotthon.hu

Ha megvagyunk a konzervdoboz dekorálásával, nincs is más dolgunk, mint beleönteni a gyertyát. A szilárd viasztömböt tegyük bele egy lábasba (lehetőleg olyanba, amelyet már nem annyira használunk, mert az utólag megdermedt viaszt keserves és fáradságos dolog eltüntetni belőle, így célszerű nem vadonatúj edényünket tönkretenni a művelettel), majd még egyet töltsünk fel vízzel. A viasz közvetlen melegítése tűzveszélyes, így mindenképpen vízgőz fölött olvasszuk meg. Az olvadni kezdő viaszt egy evőkanállal kevergessük, tegyük bele az illatanyagot, majd ha megvan a kívánt, folyékony mennyiség, óvatosan töltsük bele a csészébe, amelybe már korábban rögzítettük ragasztópisztollyal a talpas kanócot. A kanócot érdemes az öntés előtt egy ceruzára felpödörni, hogy egyenesen álljon a gyertyában, utólag természetesen méretre lehet vágni. Ha ügyesen töltöttük, nem képződnek légbuborékok, és tizenkét óra múlva teljesen meg is dermed a bájos gyertyánk.

Fotó: Mátyás Péter
Dizájn és szöveg: Pécsi Balázs Roland

Forrás: Polgári Otthon Online