Spanyol hódító a Latin Grammy-n

Vágólapra másolva!
Alejandro Sanz spanyol popénekes és Juanes kolumbiai rocksztár volt a két fő nyertese a Los Angeles-ben megtartott Latin Grammy-díjkiosztásnak.
Vágólapra másolva!

Alejandro Sanz

Alejandro Sanz négy díjjal távozott, többek között az év lemeze (El Alma El Aire) és az év dala díjával, míg az újoncnak számító Juanest háromszor szólították a színpadra. Ő egyébként is az idei gála nagy meglepetése volt, mert hét jelölést kapott. Övé lett a legjobb új művész, a legjobb szóló vokális album és a legjobb rockdal díja. A világsztárok közül a legjobb női vokális poplemez trófeáját a Mi reflejoért Christina Aguilerának ítélték oda, de az énekesnő influenzája miatt nem volt jelen. A salsa műfaj élő legendája, Celia Cruz a legjobb hagyományos lemez díját kapta a Siempre vivire című albumért.

A terrortámadás hatásának tudható be, hogy a 39 Latin Grammy-győztes körül csak 18-an vettek részt a Conga Room nevű éjszakai klubban tartott ünnepségen. Sokan a repüléstől való félelem miatt nem utaztak el Los Angelesbe, és magát a rendezvényt is rendkívüli biztonsági intézkedések, ellenőrzések kísérték.

Ajánlat:

A 2. Latin Grammy Awards honlapja

Korábban:

Latin Grammy-díjra jelölik Natalia Oreirót