Az NSync énekese a harmadik űrturista

Vágólapra másolva!
Lance Bass, az 'NSync énekese lesz a harmadik civil, aki hatalmas összeget kifizetve a csillagokba repülhet. Lance már hétfőn megkezdi a felkészülést az orosz űrközpontban, a Csillagvárosban, miután az orvosok az utazásra alkalmasnak találták.
Vágólapra másolva!

Lance Bass, az 'NSync énekese lesz a harmadik, aki egy orosz űrrakéta utasaként elhagyhatja kies bolygónkat. Hogy a popsztár milyen munkát fog majd végezni az ISS fedélzetén, ezt egyelőre nem tudni, az viszont már biztos, hogy az orvosok zöld utat adtak az utazás kedvéért még egy szívműtétet is vállaló Lance-nek. Az indulás időpontját még nem tűztek ki, de az énekest már hétfőn várják a Csillagvárosban, hogy megkezdje a kiképzést.

Az első űrturista a dúsgazdag kaliforniai Dennis Tito volt, akinek nem kevesebb, mint húszmillió dollárjába került az utazás. Az ő menetrendje eddig etalonnak számít, mindkét űrturista az ő útja során bevált gyakorlatot követi, s az orosz központ szerint továbbra sem fognak ettől eltérni. Így a dél-afrikai internetmilliomos Mark Shuttleworth is húszmillió dollárral lett szegényebb, mikor végül is őt választották a második fizetővendégnek az ISS fedélzetére.

Az civilek számára nem kötelező a munka, Tito űrhajóstársai szerint többnyire csak lábatlankodott; Shuttleworth a HIV vírust kutatta az űrben. Bass egyelőre nem nyilatkozott arról, kíván-e munkát végezni az űrállomáson, s azt sem árulta el, mennyibe kerül a csillagokba utazása, mely feltehetőleg neki sem lesz olcsóbb, mint két elődjének.


Korábban:
Steven Tyler is űrutazásra készül
Az NSYNC egyik tagja az űrben

Fórum:
Találkoztam egy sztárral...

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
NSync albumaival!