A popzene legmenőbbjei

Vágólapra másolva!
A White Stripes nevű minimalista rockduó Jack White-jét nevezte meg az NME című neves brit zenei szaklap mint a popzene legmenőbb alakja. Az első tízben 8 rocker, egy rapper és egy angol MC-producer található.
Vágólapra másolva!

A közzétevők megfogalmazása szerint " a lista a célból lett összeállítva, hogy emléket állítson azoknak a művészeknek, akik a zenét újra izgalmassá tették, akik jól néznek ki, hihetetlenül jól hangzanak, és a jófejség leglényege szerint élnek és cselekszenek." Indoklásuk szerint Jack White főleg a new-rock jelenség elindításáért kapta meg az elismerést.

A listán egyébként leginkább az említett new-rock jelenség életben tartói szerepelnek, köztük Meg White, Jack testvére, egyben a White Stripes másik fele is. Két kivételt találunk az első tízben, egyikük Mike Skinner, aki egy személyben a nemrégiben elhíresült és még a magyar zenei csatornán is játszott, brit Eminemnek titulált The Streets. A másik Nelly, a texasi rapper, aki Eminemet lemezeladásokban végül letaszította az Egyesült Államokban a trónjáról.

Az első tíz listája:

1. Jack White (The White Stripes)

2. Fabrizio Moretti (The Strokes)

3. Dolf De Datsun (The Datsuns)

4. Karen O (Yeah Yeah Yeahs)

5. Mike Skinner (The Streets)

6. Meg White (The White Stripes)

7. Marcie Bolen (The Von Bondies)

8. Craig Nicholls (The Vines)

9. Nelly

10. Howlin' Pelle Almqvist (The Hives)