A Hives és a Coldplay az NME idei kedvencei

Vágólapra másolva!
Természetesen idén is kevés meglepetést hoztak a zenei újságírás egyik legprofibbjának tartott NME magazin által kiosztott díjak. Az év együttese az Hives, legjobb album a Coldplayé, életműdíj a Clashnek, az év gonosza pedig Oszama bin Ladent is megelőzve Robbie Williams.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, hogy a New Musical Express magazin alapította díj zenei téren az egyik legmérvadóbbnak - bár nem legrangosabbnak - számít. Idei díjkiosztójukon sok meglepő döntésre nem derült fény, a nagy kedvencek jó ideje ugyanazok, s az újdonságok terén is megbízhatóan csak a teljesítmény lebegett a döntőbírák szeme előtt. A vicces díjakat pedig vicces embereknek ítélték oda.

Így a magát tavaly végre összekapó Oasis lett a brit lap hazai kedvence - a díjkiosztón fellépő csapat amúgy hírhedten mogorva tagjai a hírek szerint meglepően jó kapcsolatokat tartanak fenn az szerkesztőséggel. A világ legjobb csapata 2002-ben ismét a kritikusok által istenített ausztrál rockújhullám-dagasztó Hives lett, az övék a legjobb single, a Get Free is. Az év felfedezettje a Libertines, a legjobb album a Coldplay A Rush Of Blood To The Head-je. A csapat énekese, Chris Martin amúgy megkapta a legszexisebb férfi címet is, női párja az öltözködési stílusában az NME-kedvencekre hajazó Avril Lavigne lett, akinek zenéjét persze egyetlen fanatikus sem merné a legjobbak között emlegetni.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat!

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

Természetesen nem csak a szigorúan vett zenei teljesítményeket díjazta az NME, bár tény, hogy a társterületek legjobbnak ítélt darabjai is kötődnek a zenéhez. Így a legjobb tévéműsor az MTV Ozzy családjáról forgatott valóságshow-ja, az Osbournes lett, a Black Sabbath egykori, mára igencsak elfáradt énekese az év hőse díjat is megkapta. A nyertes mozifilm a nyolcvanas évek manchesteri klubéletét és igényes önpusztítását bemutató Non-stop partiarcok lett, melyet a brit filmnapok keretében márciusban hazánkban is bemutatnak.

Az NME egyes számú közellensége idén Robbie Williams, a nemrégiben rekordösszegért leszerződött szupersztár: sikerült a legpocsékabb album, a legpocsékabb single és az év gonosza címet is begyűjtenie.