Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Madonna nem borzolja tovább Amerika idegeit

Vágólapra másolva!
Madonna úgy döntött, mégsem mutatja be az American Life című számához készült klipjét, mely már az előtt alaposan felborzolta a kedélyeket az Egyesült Államokban, hogy megjelent volna. Az animációs filmben harcoló katonák, csinos modellek és halott csecsemők láthatók. Az énekesnő szerint a még az iraki háború kitörése előtt született alkotás a jelenlegi helyzetben már félreérthető lehetne.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Madonna úgy döntött, mégsem mutatja be az Egyesült Államokban az American Life című dalhoz készült videoklipet. Az animáció még az iraki háború kirobbanása előtt készült, azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet "a háború borzalmaira és katasztrofális következményeire".

A sajtó értesülései szerint Madonna katonaruhában masírozik és gránátokat dobál a rajzfilmben, a gyors ütemben váltakozó képek sorában pedig hol harcoló katonák, hol fotómodellek, hol pedig a háború áldozatai láthatók - köztük vérbe fagyott csecsemők is. A klip egyik jelenetében egyenesen az Egyesült Államok elnöke, George W. Bush ölébe repül egy gránátnak látszó tárgy, amelyről később kiderül, csupán egy ártalmatlan öngyújtó az.

Madonna honlapjahttp://www.madonna.com/madonna/Madonna, az örök Istennőhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=48591Madonna a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_enekesek/Madonna/

Madonna kezdetben azt tervezte, átszerkeszti a videoklipet, majd néhány nappal annak amerikai premierje előtt úgy döntött, be sem mutatja azt: "Úgy tartom helyénvalónak, ha nem rukkolok elő a klippel. Még a háború kitörése előtt készült, és a jelenlegi helyzetben sokak érzékenységét sérthetné. Nem akarom, hogy bárki félreértelmezze a képek jelentését. Tisztelem a hadsereg tagjait, támogatom a harcoló katonákat, és imádkozom az életükért."

Nagy-Britanniában április 14-én sugározzák először a videoklipet, egy héttel az azonos című nagylemez megjelenése előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről