Ozzy Osbourne felszólal a drogok ellen

Vágólapra másolva!
Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori legendás frontembere újabban az ő és családja életét nyomon követő reality show-jával tartja ébren a média és a közvélemény figyelmét. Az alkohollal és a könnyűdrogokkal is mindennapos kapcsolatban álló énekes fia, Jack drogfüggősége kapcsán elítélte a keménydrogok használatát, a történtekért pedig részben az MTV zenei csatornán futó műsorukat, részben túlságosan is liberális nevelési elveit tette felelőssé.
Vágólapra másolva!

Ozzy Osbourne, a Black Sabbath együttes egykori frontembere újabban az MTV brit zenei csatornán futó, az Osbourne család életét nyomon követő reality show, a The Osbournes nyomán került újra (igaz, másként) a figyelem középpontjába.

A két szériát megélt sorozat nézői (a család épp a minap írta alá a harmadik évadra vonatkozó szerződést) szemtanúi lehettek Ozzy felesége, Sharon vastagbélrákkal vívott küzdelmének, most pedig fia, Jack drogelvonókúráját is figyelemmel kísérhetik.

A 17 éves Jack az apja által csak "mucsai heroinnak" nevezett OxyContin rabjává vált. "Egy nagyon erős fájdalomcsillapítóról van szó, amelyet főként rákos betegeknél alkalmaznak. Nagyon hatásos, és törvényesen hozzá lehet jutni. Legális heroin - dióhéjban összefoglalva" - fogalmaz Jack.

A fiú akkor döntött úgy, bejelentkezik egy rehabilitációs klinikára, amikor egy szép nap körülnézett a szobában - ahol épp a malibui haverjaival múlatta az időt - és csinált egy gyors leltárt a jelen lévő cimborákról. "Volt egy pont, amikor hirtelen kívülről láttam a helyzetet, kellő távolságból néztem őket és magamat is. Sorra vettem mindenkit, aki jelen volt a szobában. Többségük 30 év körüli, munkanélküli heroinista, akit a szüleik tartanak el. Néztem őket, és arra gondoltam, nem akarok olyan lenni, mint ők. Nem akarok naphosszat egy kanapén ülni és különféle szereket nyomni magamba. Akkor este, amikor hazamentem, leültem anya ágyára, aki akkorra már kigyógyult rákbetegségéből, és azt mondtam neki: szeretnék elvonóra menni, méghozzá amilyen gyorsan csak lehet" - emlékszik vissza Jack.

Ozzyt (aki maga sem veti meg a drogokat és az alkoholt) sokkolta a tény, hogy fia ilyen rövid idő alatt a keménydrogok rabjává vált, és úgy gondolja, hogy ebben a róluk szóló tévéműsornak is nagy szerepe volt. Ugyanakkor azt is elmondta: szabad szellemben nevelték a gyerekeket, soha nem kellett engedélyt kérniük, ha el akartak menni valahová, és soha nem szabták meg nekik, hány órára jöjjenek haza - és ez meg is látszik rajtuk. "Nem mondom, hogy mintaszülők vagyunk. Mi is követünk el hibákat, ahogy mindenki, akinek gyereke van ... De a drogok sajnos mindenhol jelen vannak. Képtelenség legyőzni őket."