U2: DVD-n az ír csúcskoncert

Vágólapra másolva!
Két évvel ezelőtt, szeptember elején az együttes történelmi koncertet adott Írországban: 160 ezer U2 rajongó zsúfolódott össze a monumentális színpad előtt. A mitikus koncertet újraélhetik a zenekar kedvelői egy extrákkal kiegészített DVD-kiadványon.
Vágólapra másolva!

A hazánkban is igen népszerű U2 kiadója, a Universal Music új DVD-vel lepi meg a rajongókat, november 17-én kerül a lemezboltokba a Live from Slane Castle. A DVD-n nem csak a jelenlévő hatalmas tömegek számára emlékezetes 2001-es fellépés lesz látható, tartalmaz ezenfelül új képernyővédőket, extrákat is. A banda a nyolcvan helyszínből álló világkörüli turnéja után lépett fel Slane Castle-ben és máig saját rekordjuknak számít a valóban impozáns 160 ezres nézőszám. A DVD-n lesznek régi klasszikusok, mint a Sunday, Bloody Sunday, az Angel of Harlem, a Desire, de a csapat újabb dalai közül is feltűnik néhány.

Bono, aki az afrikai országok nagy védelmezője, legutóbb akkor került címlapra, mikor felszólította George W. Bush-t, hogy mutassa ki őszintén segítő szándékát és szálljon síkra a szegényebb, afrikai országok megsegítése mellett. Ugyanezen alkalommal a U2 énekese erősen kritizálta az Egyesült Államok kongresszusát, mert 1,7 milliárd dollárt igyekezett lefaragni egy tervezett segély összegéből.

A zenekar vezetője sokat segített már a harmadik világ szenvedő népein, de immár szeretné, ha egy másik sztár venné át tőle az afrikai AIDS-ellenes kampány vezetését: "Bízom benne, hogy nem kell sokáig engem hallgatniuk. Remélem, hogy mások veszik át, például Ashley Judd, aki egy rendkívül elegáns szóvivő és briliáns színésznő."