A Green Day Bush ellen lázít

Vágólapra másolva!
Az amerikai punkok némiképp elégedetlenek George W. Bush és kormányának politikával, így a zenei stílus néhány jeles képviselője úgy döntött, hogy nem hallgat, nem tűr tovább, felemeli szavát az épp hatalmon lévő kormány ellen.
Vágólapra másolva!

Több, nagy sikerrel koncertező amerikai punkcsapat véli úgy, hogy Bush politikája nem jó irányba kormányozza az Egyesült Államokat, így olyan bandák, mint a Green Day vagy a Sum 41 is részt vesz a Rock Against Bush CD elkészítésében. Jó munkához idő kell, gondolhatják a nagy sikerű When I Come Around és a Basket Case előadói, mert a politikai kritikát tartalmazó válogatáslemez csak jövő tavasszal, legkorábban áprilisban vagy májusban jelenik majd meg, a Fat Wreck Chords független kiadó gondozásában. A lemezkiadó nem elégszik meg azzal, hogy egy CD-t a piacra dobjon, arra igyekszik rábírni a nevesebb punkegyütteseket, hogy közösen vegyenek részt egy kisebb koncertturnén, melynek bevételét arra áldoznák, hogy a médiumokban Bush-ellenes felhívásokat helyezzenek el.

"Úgy érzem, hogy ideje tennem valamit, mint állampolgár és mint zenész is. Tudom, hogy ezzel a projekttel csak pénzt veszítek, de nem érdekel. Ez valami olyan, amiben én hiszek" - nyilatkozta a VH 1 tévécsatornának Fat Mike, a lemezkiadó igazgatója.