Sting ellenáll a politika csábításának

Vágólapra másolva!
Az együtt turnézó brit páros, Sting és Annie Lennox a kérlelés ellenére is úgy döntöttek, amerikai turnéjuk során nem politizálnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Döntésüket azután hozták meg, hogy mindkettejüket meghívták a demokratákat támogató Vote for Change turnéra, ahol Bruce Springsteen-hez vagy az REM-hez, csatlakozhattak volna.

A Police, illetve a Eurithmycs egykori tagjai azonban válaszként közölték, nem akarnak belefolyni az elnökválasztásokat megelőző koncertsorozatba, mert nem amerikai állampolgárok. "Nem hisszük, hogy nekünk ott a helyünk. Mi ugyanis vendégek vagyunk ebben az országban, és nincs szavazati jogunk. Néhány barátunk részt vesz azon a turnén, és szerintünk ez dicséretes" - nyilatkozták a brit sztárok.

Bár Sting visszautasította, hogy résztvegyen az amerikai elnökválasztás befolyásolására szervezett turnén, korábban egyértelműen kinyilvánította Bush politikájáról alkotott nézeteit. Az énekes bírálta az Irak elleni háborút, és felszólította a világ népeit, hogy segítsenek újra felépíteni a lerombolt országot. 2003-ban, a Sacred Love című albumának promóciós útján Sting közölte, ő mindvégig ellenezte az Irak elleni agressziót.