Alice Cooper gondosan beszól a riválisoknak

Vágólapra másolva!
Alice Cooper, a horror-rock republikánus érzelmű sztárja nem a politikáról, hanem a kollégákról mondott véleményt nemrég a kanadai Calgary Sun újságban. Szerinte a ma divatos együttesek - The White Stripes, The Strokes, The Vines, a Jet - mindegyike megjátszós garázsbanda, ilyen muzsikát már 1968-ban nyomtak a detroiti garázsokban.
Vágólapra másolva!

Úgy gondolja, hogy az American Idol televíziós sorozat népszerűsége is használt a rocknak, és a tengerentúli bevásárlóközpontokba, a mallokba járó fiatalok is megkapják a jó, öreg dögös rock and rolljukat. Avril Lavigne-t említette ennek kapcsán, aki nagyon jól csinálta legutóbb a mall-koncertjeit. Avril kisasszony amúgy is nagy hatással van az 56 évvel ezelőtt Vincent Damon Furnier névre keresztelt rockerre, aki a kanadai rockladyt a legjobb hangnak nevezte a bizniszben.

Ami a saját nevét illeti, nem szereti, ha Mr. Coopernek szólítják, mert az szerinte olyan, mintha matematikatanár lenne, és bizonyságul megszólalt egy kisiskolás hangján: "Mr. Cooper, a kutya megette a leckémet. Szólítson inkább Coopnak vagy Alice-nak" - biztatta az újságírót.

Pár hete a Kerry mellett agitáló kollégákat szidta. Cooper - aki gyakran jár sporteseményekre John McCain arizonai szenátor társaságában - azt mondta, hogy amikor a Bush ellen szerveződő kampányról hallott, undort érzett a rocksztárok iránt, azokat meg egyenesen balfácánoknak tartja, akik tőlük szerzik be a politikai információkat.

Már írtunk róla, hogy a demokrata érzelmű amerikai zenészek közös turnéban gondolkodnak immár, annyira szeretnék leváltani a jelenlegi kormányt. "A Bushra leadott voks egyben egy szavazat a megosztott, bizonytalan, paranoiás Amerikára. Kötelességünk ezzel a szépséges földdel szemben, hogy hallassuk a hangunkat. Ezért találtuk ki a turnét, ezért teszek mindent" - nyilatkozta a Főnök, a Boss néven közismert Springsteen.

Forrás: Red Dot

Együtt a család

"Miért vagyunk rocksztárok? Mert lököttek vagyunk. Egész nap alszunk, éjjel muzsikálunk, és csak nagyon ritkán ülünk le Washington Journalt olvasni" - adott sajátos helyzetképet a szakma körülrajongott csillagairól.