Veszekedés Bono politizálása miatt

Vágólapra másolva!
Konfliktust okoz a U2-n belül, hogy az ír együttes énekese rendszeresen politikusokkal tanácskozik, de Bonót ez kevésbé zavarja, mint az éhezők és az AIDS-betegek
Vágólapra másolva!

A U2 együttes tagjai dühösek, mert a frontemberük állandó szereplője a politikai kampányoknak. Bono maga is beismerte, hogy Edge, a zenekar gitárosa nagyon mérges volt rá, hogy George Bush amerikai elnökkel találkozik, és közölte vele, jobb lenne, ha abbahagyná az állandó jótékonykodó munkáját.

A U2 énekese azonban nem akar lemondani közéleti tevékenységéről, sőt, más alkalommal azt is elmondta, megfordult már a fejében, hogy inkább a zenéléssel hagy fel. A bizonytalanság oka, hogy Bono gyakran úgy érzi, csak eddigi karrierje feladásával tudna teljes erőbedobással harcolni az AIDS áldozati és az afrikai éhezők megsegítéséért, igaz, sok hátránya is lenne, ha pályát változtatna.

"Vacillálok. Jelen pillanatban a rocker és a politikus között vagyok. Szeretném, ha mindig kimondhatnám ,amit gondolok, de ezt a politikusok nem tehetik meg. Azt hiszem, élvezem a felelősség nélküli hatalmat. Ezen kívül, ha politikus lennék, kisebb házba kéne költöznöm" - ironizált Bono a brit Channel Five tévécsatorna műsorában Alistair Campbell, Tony Blair brit miniszterelnök ex-sajtófőnökének show-jában.