Világsztárok indulnak a német COMET-ért

Vágólapra másolva!
Szeptember 24-én tizedik alkalommal adják át Németországban a VIVA COMET-díjakat: összesen hét kategóriában jutalmazzák a legjobbakat. Idehaza már kiosztották a jelentős zenei elismerést. A magyar díj a Hooligans együttesé lett, melyet egy látványos gálán adtak át hazai zenészek ovációja és rajongók tapsvihara közepette.
Vágólapra másolva!

Tíz évvel ezelőtt még csak egy volt a sok zenei díj között a német VIVA által alapított COMET - díj, melyet a zenetévé azért létesített, hogy Németország legnépszerűbb előadóit tüntesse ki.

Mára Európa egyik legjelentősebb zenei elismerésévé nőtte ki magát: az évente megrendezett díjátadón világsztárok versengenek a gömb alakú trófeáért. Ezen kívül a lengyel, a svájci és persze a magyar VIVA csatornák is COMET - díjjal jutalmazzák országuk legjobb előadóit.

A magyar zenetévé idén júniusban már negyedszerre kérte fel a nézőit, hogy szavazzanak a legnépszerűbb együttesre, s döntsék el, kié legyen a díj. Sztárok serege, színészek, sportolók, médiaszemélyiségek jelentek meg nyár elején a Vasúttörténeti Parkban megrendezett negyedik VIVA COMET-díjátadó partin: végül is az elismerést a Hooligans együttesnek nyújthatta át az est sztárvendége, Dannii Minoque.

A díj miatt a Hooligans csapatot a német VIVA is bemutatta. - "Ez tényleg meglepett bennünket. Eddig nem mertük remélni, hogy bármi keresnivalónk volna egy külföldi zenei tévécsatornán. Most már mi is kezdünk hinni benne" - nyilatkozta a csapat.

Valószínűleg az idei rendezvényt most sem felejtik el hamar azok, akik a német RTL képernyőjén élőben követik majd a németországi COMET gálát szeptember 24-én. A grandiózus rendezvény jelentőségét bizonyítja a fellépő világsztárok névsora is. A jelenlévőket és a tévézőket többek között Bryan Adams, Sarah Connor, Avril Lavigne, a foci Európa-bajnokság himnuszával ismét a csúcsokat döngető Nelly Furtado, és a januárban a Papp László Arénában koncertező R.E.M. szórakoztatja.

Forrás: [origo]

Ünnepel a hazai győztes, a Hooligans

Láthatjuk Marilyn Mansont is, aki csak emiatt vesz újra mikrofont a kezébe, a sztár ugyanis mostanában nem énekel, hanem földönkívülieket szinkronizál egy videojátékban - de ott lesz a sikert sikerre halmozó The Black Eyed Peas is.

Forrás: MTI
Pink is nyerhet

A jelöltek névsorát elnézve kiélezett verseny várható, hiszen például a hiphop-kategóriában többek között a The Black Eyed Peas, Usher és Beyoncé küzd. Utóbbi két előadónak vigyáznia kell az ünnepléssel, nemhogy megint botrányba fulladjon a nagy partizás: nemrégiben Usher sztárokkal bulizott a hajóján, s a mulatság hevében nem vette észre, hogy az egyik alkalmazottja nem tért vissza a búvárkodásból - a férfit másnap holtan találták a parton. Beyoncé partija ugyan nem végződött tragédiával, de oda is ki kellett vonulnia a rendőrségnek, mivel az énekesnő szomszédjai panaszkodtak a hangos muri miatt.

Talán ennél is izgalmasabb lesz a "Nemzetközi előadó" kategória versenye, itt ugyanis Pink, Avril Lavigne, Britney Spears, Robbie Williams és Anastacia küzd a COMET-díjért. Nem biztos még, hogy Robbie Williams részt vesz a rendezvényen, a popfenegyereknek ugyanis elege lett Európából, mert nem tudja elviselni a személye körüli felhajtást. Robbie ezért Los Angelesbe költözött, és azt nyilatkozta, hogy csak nagyon kevés időt szeretne az öreg kontinensen tölteni. Ott lesz vagy sem, azt a magyar VIVA képernyőjéről is megtudhatják a rajongók, hiszen a zenetévé szeptember 27-én, este nyolc és tíz között műsorára tűzi a nagyszabású kölni díjátadót.