Jim Morrison, a jólfésült okostojás

Vágólapra másolva!
A fiatal Jim Morrisonról került napvilágra egy negyvenéves rövidfilm Floridában. Ebben a későbbi botrányhős énekes felettébb konszolidált fiatalemberként tűnik fel, és csalódottan veszi tudomásul, hogy nem vették fel az egyetemre. A film megtekintése jelentősen árnyalni fogja a bennünk élő Morrison-képet. 
Vágólapra másolva!

"De hát mi történt? Hogyhogy sem a szüleim, sem az állam vagy az egyetem nem gondolt a jövőre?" - értetlenkedik a jólfésült okostojás, miután megtudja, hogy létszámhiány miatt nem vették fel a Floridai Állami Egyetemre (FSU). A felvételt látva senki nem mondaná meg, hogy pont ő lesz a rock'n'roll egyik hősi halottja, lázadó nemzedékének példaképe és persze az alkohol és a kábítószerek rabja.

A Reuters hírügynökség szerint a negyven éve készült rövidfilmet most fedezték fel az egyetem által Florida államnak átadott régi felvételek között. A tizenhat perces propagandafilm az FSU megbízásából készült, mely intézménynek a húszéves Morrison is hallgatója volt rövid ideig.

Egy év után azonban otthagyta Floridát, hogy Los Angelesben tanuljon filmművészetet és színjátszást. Ott alakított Ray Manzarekkel zenekart, és a Doors névre keresztelt együttes nem sokkal később már a korszak leghírhedtebb együttesei közé került, elsősorban Morrison gyakori botrányos viselkedése miatt. Bár halála okairól még a mai napig is több összeesküvés-elmélet kering, vélhetően ezt is féktelen kábítószer- és alkoholfogyasztása okozta. A hosszú hajú, bőrdzsekis Morrison képe bele is ivódott örökre a köztudatba - ezt helyezi érdekes megvilágításba a kisfilm.