Lil' Kim és a meztelen igazság

Vágólapra másolva!
Szeptemberi börtönbe vonulása előtt még a slágerlisták meghódítását tervezi az amerikai hiphop-lány. A hamis tanúzás miatt elítélt rapper egyelőre nem gondol a büntetésre, csak új lemezével van elfoglalva, melyen a meztelen igazságról akar beszélni.
Vágólapra másolva!

A nemrégiben jogerősen elítélt Lil' Kim még próbál nem gondolni a rá váró megpróbáltatásokra. Ezt mutatja legalábbis, hogy ahelyett, hogy szabadságát siratná, gőzerővel dolgozik új albumán. A sorozatban negyedik szóló lemeze várhatóan szeptember 13-án jelenik majd meg, hat nappal azelőtt, hogy egy évre beköltözik egy connecticuti szövetségi börtönbe.

Lil' Kim már a tárgyalások alatt stúdióba vonult, hogy nekilásson a Naked Truth (Meztelen igazság) névre hallgató új lemez munkálatainak. A számok előreláthatólag mind zeneileg, mind a szövegek tekintetében nagyot ütnek majd. A zenei alapokat olyan producerek rakták össze, mint a hiphop új királya, Kanye West, vagy az inkább háttérből irányító Scott Storch, aki nem kisebb sztároknak szállított már ütemeket, mint Snoop Dogg, 50 Cent vagy Missy Elliott. Ami a szövegelést illeti, Kim azt ígéri, keményen megmondja majd a magáét, de cserébe őszinte véleményeket is követel, "or shut up, bitch" - üzeni a kritikusoknak.

Az új anyagot beharangozó első kislemez, a Shut Up már meg is érkezett a boltokba, egyelőre mérsékelt sikert aratva: 66. helyen debütált a Billboard R&B/Hip-Hop rádiósugárzási listáján. A nagylemezt azonban valószínűleg nem kell majd félteni, legalábbis a korábbi eredményekből kiindulva. Első szólólemeze ugyanis '96-ban dupla platinaként kelt el, de rá következő két albuma is milliós példányszám felett fogyott csak az Egyesül Államokban, a slágerlisták első ötösébe repítve ezzel Lil' Kimet.

Lil' Kim (becses nevén Kimberly Denise Jones) saját magára húzta a vizes lepedőt, mikor 2003-ban egy két évvel korábbi lövöldözési ügy vizsgálata során háromszorosan hazudott az esküdtszék előtt, de mindemellett még egy összeesküvési vádat is a nyakába varrtak.