Gáspár Laci: "Bárhol jársz"

Vágólapra másolva!
Gáspár Laci második lemezébe szívét és a lelkét is beleadta, így akinek esetleg ezek hiányoztak az elsőből, most nekik egy szavuk nem lehet. Hallgasd és nyerd meg Gáspár Laci Bárhol jársz című lemezét kedd déltől szerda délig az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

Gáspár Laci az első Megasztár-széria egyik legnagyobb sztárja volt, és hiába nem sikerült végül megnyernie a versenyt, mégis mindenki számára világos volt, hogy ettől függetlenül is sokat fogunk még találkozni a nevével. Slágerlistákra termett hangja mellett szerény és szimpatikus egyénisége is sokakkal megszerettette a fiatalembert, akinek a héten jelenik meg második albuma.

A Bárhol jársz című lemez nem különbözik ugyan radikálisan Laci Hagyd meg nekem a dalt! című debütáló albumától, mégis több van benne az énekes egyéniségéből, mint az elsőn. Az a lemez még inkább a Megasztár sikerét volt hivatott gyorsan kiaknázni, míg most már több ideje volt kikísérletezni a számára megfelelő stílust és megszólalást. Ennek megfelelően a Bárhol jársz egy kicsit táncosabb, funkysabb, de igyekszik nem leragadni egyetlen stílusnál.

A lemezen az elsőhöz hasonlóan ugyanúgy Nagy Laci és Nagy Lajos a két legfőbb zenésztársa, akik ugyan a dzsessz felől érkeztek, de a zene azért megfelelően popos. A basszusfutamokat pedig természetesen megint Gáspár Laci játszotta fel, míg a vendégművészek között Kicsi Tyson tűnik fel, aki a Zene mindenhol című számban rappeli el ars poeticáját.

Az albumon szereplő szerzemények is igazi csapatmunka eredményei: Laci a legtöbb dal zenei részeinek kidolgozásában vett részt, míg a szövegeket többek között a magyar popmezőny gyakorlott írója, a Szanditól kezdve az Embereken át a NOX-ig mindenkivel dolgozó Valla Attila, illetve a még régebben pályán levő Szigeti Edit jegyzi (ő még a Generálnak is írt dalszövegeket), és még a Junkies tagjai is bevállaltak egyet. Van azonban dal (Ne állj meg...), melynek szövegét is Gáspár Laci írta.

Részt vett nemcsak a dalszövegek, hanem például a borító és a szövegkönyv kialakításában is. Laci utólag elárulta, az első lemezét olyannyira nem szerette, hogy talán egyetlen példánya sincs belőle, de legalábbis az autójában soha nem hallgatta. Az új nagylemezét azonban egyszerűen nem tudja megunni. "Az album olyan lett, amilyennek szerettem volna. Nagy dolog, hogy ezt már a második nagylemezemnél elmondhatom magamról" - nyilatkozta büszkén Gáspár Laci a VIVA-nak.