Kylie volt a téma a sártengerben

Vágólapra másolva!
Bár betegsége miatt le kellett mondania a fellépését, mégis főként Kylie Minogue-ról szólt a Glastonbury fesztivál. Kylie számát játszotta műsorában a Coldplay és a Basement Jaxx is, ellenben a Primal Scream jól beszólt a Kylie-fanatikusoknak. A legnagyobb brit nyári fesztivál ezt leszámítva komolyabb botrány nélkül zajlott le, még a bűnözést is sikerült visszaszorítani az idén.
Vágólapra másolva!

A vasárnap este befejeződő Glastonbury fesztivált az emlőrákkal operált Kylie Minogue helyére beugró Basement Jaxx zárta a Pyramid Stage-en (vagyis a fesztivál nagyszínpadán), és udvarias gesztusként elhangzott az énekesnő legnagyobb slágere, a Can't Get You Out Of My Head is. Persze Simon Ratcliffe és Felix Bunton duója jelentősen átszabta a dalt, és három különböző stílusban is meghempergették a dalt.

Az előző napi főattrakció, a Coldplay is ugyanezt a dalt játszotta el, míg a fesztivál főszervezője, Michael Eavis jókívánságait küldte Kylie Minogue-nak, és reményét fejezte ki, hogy az énekesnő 2007-ben már felléphet Glastonburyben. A Primal Scream ugyanakkor mindenkinek beszólt: előbb azoknak, akik Kylie miatt jöttek a fesztiválra, majd az egész közönség megkapta a "fuckin' hippies!" kitételt - a frontember Bobby Gillespie ugyanis így konferálta be a zenekar Kill All Hippies című számát. Az idő lejártával aztán a Primal Scream nem volt hajlandó elhagyni a színpadot, és végül a biztonságiak távolították el a harcias együttest.

A háromnapos fesztivál összesen 120 ezer látogatót vonzott, és pénteken rögtön egy özönvízszerű zivatarral kezdődött: sátrak ezreit mosta el az eső, és néhány órára járhatatlan sártengerré változott az eseménynek otthont adó dél-angliai legelő. Szombatra aztán minden rendbe jött, és zavartalanul válthatták egymást a színpadokon a popzene legnagyobb sztárjai.

Korábban komoly csapást mért a fesztivál tekintélyére a bűncselekmények magas száma, ám ez idén változott, hiszen a rendőrség adatai szerint minden idők egyik legbékésebb három napja telt el Glastonburyben, ahol 29 százalékkal csökkent a bejelentett bűnesetek száma a tavalyi fesztiválhoz képest.

Legközelebb 2007-ben kerül sor a legjelentősebb brit nyári fesztiválra, ugyanis Eavis régi szokásához hűen "szabadságot" vesz ki minden ötödik évben, ami történetesen 2006-ra esik.