James Brown zenekara folytatja

Vágólapra másolva!
A karácsonykor meghalt Mr. Dinamit egykori zenészei ígéretet tettek arra, hogy továbbviszik James Brown örökségét. A soul legendás alakját egyébként december 31-én temették, miután több ezer rajongó rótta le kegyeletét a napokig felravatalozott koporsója előtt.
Vágólapra másolva!

James Brown zenekara, a Soul Generals ezt egy közös zenélés alkalmával jelentette be a Georgia állambeli Augustában, ahol a tagok a legendától koncertezéssel búcsúztak, többezres közönség előtt.

A zenekar vezetőjének halála kapcsán Keith Jenkins gitáros, aki tizenkét éve játszik az együttesben, a következőket mondta: "Ez egy esély számunkra, hogy végiggondoljuk a zenekar további sorsát."

Egy másik tag, a trombitás Hollie Farris egyenesen gyógyító hatású koncertnek nevezte a hajnalig tartó hangversenyt, remélve, hogy nem ez volt az utolsó alkalom: "Beszéltünk róla, hogy amolyan tribute zenekarként folytatnánk tovább, de nem akarunk olyanok lenni, mint valami Elvis emlékzenekar. Tisztelegni szeretnénk James előtt, és továbbvinni az örökségét."

A James Brownt gyászoló tömegek még a temetés előtt vehettek búcsút az énekestől, akinek a nyitott koporsója előtt több ezren rótták le kegyeletüket a harlemi Apollo Theaterben, mely a műfaj legendás koncerthelyszínének számít, és amelyben az énekes az első fellépését tartotta 1956-ban.

Magát a temetést azonban Augustában tartották 9000 résztvevővel a James Brown Arenában, és itt lépett fel a Soul Generals is. A leghíresebb vendég Michael Jackson volt, aki először látogatott Amerikába, miután a 2005 nyarán lezárult gyermekmolesztálási perét követően Bahreinbe, majd Írországba költözött. Jackson megcsókolta a nyitott koporsóban fekvő Brown homlokát, és a legnagyobb inspirációjának nevezte.

A popzene egyik legnagyobb hatású alakjának tartott James Brown hetvenhárom éves korában, december huszonötödikére virradóra, egy tüdőgyulladás szövődményeinek következtében halt meg.