Újra összeáll a Police

Vágólapra másolva!
A brit sajtó szerint Sting a visszatérésről tárgyal volt zenekara másik két tagjával, Andy Summersszel és Stewart Copelanddel.
Vágólapra másolva!

A hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának egyik legsikeresebb együttese, a Police újra összeállásáról már hónapok óta lehet olvasni a sajtóban, és most maga az együttes frontembere, Sting erősítette meg ezeket a híreszteléseket egy amerikai tévének nyilatkozva: "Most harminc éve, hogy megalakultunk, jó lenne ezt megünnepelni valamivel. Még nem tudjuk pontosan, hogyan, de beszélünk róla" - mondta a basszusgitáros-énekes, aki hozzátette: "Büszke vagyok rá, hogy ennek a zenekarnak lehettem a tagja. Azért léptem ki végül, mert fejlődni szerettem volna mint zenész, és több dolgot is akartam csinálni, mint amit egy együttesben lehet."

Azt még nem tudni, hogy mire terjed ki a Police újjáalakulása, tehát csak nosztalgiaturné lesz-e, vagy új lemezt is megjelentet majd az együttes, esetleg hosszabb távon is együtt maradnak a tagok.

A Newcastle-ból származó Sting (eredeti nevén Gordon Sumner) eleinte dzsesszegyüttesekben zenélt, majd 1977-ben Londonba költözött, ahol Stewart Copeland dobossal alapították meg a Police-t, mely egy tagcsere után, Andy Summers belépésével találta meg a saját hangját.

Bár kezdetben a Police-t is az akkor kiteljesedő punk irányzathoz sorolták, az együttes rövid idő alatt kinőtte ezt a skatulyát, és 1978-ban, amikor megjelentette első albumát, már - jobb híján - újhullámos rockzenekarként emlegették. A reggae és rockzene sajátos ötvözetét létrehozó Police-t kitűnő zenészek alkották (a többieknél jó tíz évvel idősebb Andy Summers már a hatvanas évek számos együttesében is zenélt), és Sting dalszerzői képességei, továbbá "értelmiségi rocksztár" figurája meghozta a várt népszerűséget.

Az együttes hamarosan világszerte a legnagyobb sztárok közé tartozott, slágerei (Message In A Bottle, Walking On The Moon, Every Breath You Take stb.) pedig a rock örökzöldjei közé tartoznak ma is. Bár a Police hivatalosan sosem oszlott fel, a tagok az 1983-as Synchronicity album óta nem csináltak közös lemezt, és utoljára 1986-ban léptek fel így együtt. Az együttes ötvenmilliónál is több lemezt adott el világszerte, Sting pedig azóta szólóelőadóként is a szupersztárok közé került. 2003-ban a Police-t beiktatták a rock and roll halhatatlanjai közé, akkor Sting, Copeland és Summers újra összeálltak a gálán egy fellépés erejéig.