Magyar rockzenekar amerikai turnéja

Vágólapra másolva!
Hathetes amerikai turnéra indul február végén a budapesti The Moog zenekar, amely hozzávetőlegesen harminc koncertet játszik majd az Államokban, és fellép a South By South West fesztiválon is.
Vágólapra másolva!

A fiatal együttes koncertsorozata március közepén érkezik majd a texasi Austin városába, ahol minden évben megrendezik a South By South West elnevezésű, négynapos rendezvénysorozatot (ez nagyjából a MIDEM amerikai megfelelője), amelyen összesen több mint ezer zenekar lép színpadra.

A The Moog az első magyar együttes, ami felléphet majd ezen a szakmai fesztiválon, melyre húszezernél is több zenekar közül választották ki őket. Az amerikai siker másik fontos segítője lehet majd a Press Here Publicity nevű, promócióval foglalkozó New York-i cég, mely a lemez meghallgatása után jelentkezett és vállalta a turné, valamint a nagylemez amerikai promótálását. (A Press Here egyébként olyan zenekarokkal dolgozik még, mint a White Stripes, az Arctic Monkeys, a Bloc Party, a Kaiser Chiefs, vagy a Szigeten már kétszer is fellépő Franz Ferdinand.)

A Sold For Tomorrow címet viselő bemutatkozó albummal egyébként a népszerű alternatív zenei magazin, a Spin honlapjának szerkesztői is foglalkoztak már, és az oldalon meghallgatható az együttes egyik dala is.

A hazai közönség már a Radio Cafén hallhatja a nemsokára klippel is megtámogatott első kislemezt, az I Like You-t. Áprilisban az amerikai turnét követően természetesen itthon is bemutatja majd a zenekar élőben az egész nagylemez anyagát. A The Moog a nyári fesztiválokon is jelen lesz, valamint egy rövid európai turné szervezése is megkezdődött. A Sold For Tomorrow című bemutatkozó album a Nirvanával is dolgozó hangmérnök, Jack Endino irányításával készült el, és a tervek szerint áprilisban kerül majd a boltokba.