Díjátadóra készült, előzetesbe került a rapper

Vágólapra másolva!
A Grammy-díjas rappert, T.I.-t a hétvégén épp egy díjátadóra sietve tartóztatta le a rendőrség, T.I. -t ugyanis a hatóságok illegális fegyvertartással vádolják. A nagy rajtaütésre egy bevásárlóközpont parkolójában került sor, ahonnan azonnal előzetes letartóztatásba került.
Vágólapra másolva!

Rosszul végződött a múlt hétvége a sikeres amerikai rapper, T.I. számára.

A zenész hiába készült az Atlantában megrendezésre került BET Hip-Hop Awards-ra, a díjátadóra mégsem jutott el. T.I.-t a ceremónia előtti órákban a helyi hatóságok egy bevásárló központ parkolójában tartóztatták le: a vád illegális fegyvertartás. A nyomozás persze hónapok óta folyamatban volt a rapper ellen, alig pár hete egy fegyverkereskedő súgott a hatóságoknak, miszerint hivatalos bejegyzés nélkül szeretett volna T.I. gépfegyvert vásárolni, ami az Egyesült Államokban is illegális tevékenységnek számít.

A rendőrök azóta folyamatosan figyelték a zenészt, akinél a mostani rajtaütés során nem kevés fegyvert találtak. Az elsődleges jegyzőkönyvek értelmében a rendőrök három fegyvert koboztak el tőle, mindhárom darab az autójában lapult, s ezek közül egy töltve is volt. A letartóztatást követő házkutatás során a lakásában újabb fegyvereket sikerült felfedezniük, szekrényében elrejtve összesen hat gépfegyver figyelt, melyek közül öt azonnal használható lett volna.

A 27 éves - eredetileg Clifford Harris névre hallgató - T.I. egyébként a BET Hip-Hop Awards-on nemcsak a legtöbb díjra esélyesként - összesen kilenc kategóriában nominálták -, hanem fellépőként is tiszteletét tette volna, ha a letartóztatás nem jön közbe. Az eseményen így Wyclef Jean és Katt Williams komikus lépett a helyére és pótolta a rapper fellépését, az év lemezének járó díjat pedig Common vette át helyette.

T.I. neve leginkább Justin Timberlake My Love című számából lehet ismerős, hiszen ebben a számban rappelt egy kicsit. Pedig T.I. lehet, hogy rövidesen ugyanolyan jól bejáratott név lesz, tavaly például több albumot adott el, mint Jay-Z vagy Diddy a sajátjukból. Legújabb lemeze idén nyáron jelent meg T.I vs T.I.P. címmel.