Még jeggyel sem könnyű bejutni a Led Zeppelin-koncertre

Vágólapra másolva!
A Led Zeppelin-rajongók szerint a szervezők megtagadhatják a belépésüket a várva várt nagy visszatérő koncertre, ha a jegyvásárlás során másnak a hitelkártyáját használták.
Vágólapra másolva!

A probléma abból adódott, hogy a hét elején kisorsolták azt a húszezer szerencsést, akik bejuthatnak a Led Zep novemberi 26-i londoni fellépésére, a jegyek (illetve a jegyek átvételére szolgáló kódok) viszont hamarosan az E-Bayen landoltak.

Az esemény főszervezője, Harvey Goldsmith közölte, hogy csak azok juthatnak be a koncertre, akiket kisorsoltak, s mindezt úgy oldják meg, hogy a szerencsés kódtulajdonos a jegyvásárlás során csak olyan hitelkártyával fizethet, amelyen az a név szerepel, amit az értékesítés során kisorsoltak. Egy jegy eredetileg 120 fontba kerül, ám egyes internetes aukciós portálokon már 1000 font fölé is kúszott az áruk. Ezzel a módszerrel próbálják megakadályozni az üzérkedést. A szervező óva intett mindenkit attól, hogy máshonnan vásárolt jeggyel próbáljon bejutni, mert azokat a belépőket törölni fogják.

A rajongók erre dühödten reagáltak, hisz eredetileg nem tisztázták a szervezők, hogy a belépők átruházhatók-e vagy sem, tehát a játékszabályok nem voltak pontosan lefektetve. Azokat csak az eset után tették közzé, amikor már jó pár Led Zep-fanatikus kifizette a jegyét. Szerintük ezzel az intézkedéssel azokat a valódi rajongókat sértették meg, akiknek nincs hitelkártyájuk, így kénytelenek voltak máséval fizetni. A szervező közölte, hogy ha valakivel ilyen előfordult, keresse fel a menedzsmentet, s indokolt magyarázat ellenében átveheti a megérdemelt jegyét, természetesen miután kifizette a 120 fontot.

Mint ismeretes, a Led Zeppelin 27 év után lép fel ismét együtt egyetlen koncert erejéig. A fellépést november 26-án tartják Londonban, a 20 ezer fős O2 Arenában, az Ahmet Ertegun Education Found javára.