Sokkolja a lemezipart a Radiohead

Vágólapra másolva!
Két meglepő hírt is bejelentett a Radiohead vasárnap: egyrészt azt, hogy kész az új album, és tíz nap múlva meg is jelenik, másrészt pedig azt, hogy egyelőre csak letölthető formátumban jelenik meg, és nem lesz ára, ugyanis azt majd a vásárlók határozzák meg.
Vágólapra másolva!

A Radiohead hetedik sorlemezének címe In Rainbows lesz, és bár bizonytalan hitelességű információk már régóta terjedtek a megjelenés dátumáról, az együttes most mégis meglepte a közvéleményt azzal, hogy nemcsak kész van az új album, de nem sokkal később meg is jelenik.

Az együttes a zeneiparban megszokotthoz képest merőben új megoldást választva kínálja letöltésre a lemezt, hiszen nem szabtak meg árat hozzá, hanem helyette csak annyi van odaírva: "Amennyit gondolsz." Tehát aki meg akarja szerezni az új lemezt, már most is megrendelheti akár pár száz forint értékben is, és kap egy kódot, amellyel október 10-én ténylegesen le is töltheti a dalokat.

A lemez egyébként december 3-án egy dobozban is megjelenik majd, melyen az új dalokat tartalmazó CD-n kívül bakelitlemezek és még egy extra CD alkotja majd a csomagot, melyet 40 fontért vehetnek meg a gyűjtők. Az együttes az In Rainbows-t hagyományos CD-ként is szeretné majd piacra dobni, de erre csak jövő évben kerül majd sor.

Az albumon a következő dalok szerepelnek majd:

15 Step
Bodysnatchers
Nude
Weird Fishes/Arpeggi
All I Need
Faust Arp
Reckoner
House Of Cards
Jigsaw Falling Into Place
Videotape

A világszerte elismert brit zenekar az eddigi utolsó albumát négy éve, 2003 júniusában jelentette meg, Hail To The Thief címmel.