Hallgasd meg a Mattafix új lemezét!

Vágólapra másolva!
Második lemezével jelentkezik a kellemes nagyvárosi urban popban utazó Mattafix duó, mely elsősorban a Big City Life című dalával lett népszerű itthon is. A második lemezen is van egy jótékony célú sláger, és otthonukban még sem jelent, nálunk viszont már igen.
Vágólapra másolva!

A brit Mattafix duó már az első lemezét is hamarabb jelentette meg a kontinensen, mint hazájában, és bár odahaza is sikeres volt, az együttes nagyobb karriert futott be Európa többi országában.

Hasonló a helyzet a második lemezzel is: a Mattafix új számait már javában játsszák a rádiók szerte Európában, míg Nagy-Britanniában egyelőre nem is tud róla a nagyközönség, hogy már a második lemez is elkészült.

A kimondottan kellemes zenét játszó londoni duót Marlon Roudette és Preetesh Hirji alkotja. Előbbi a hangját kölcsönzi a produkciónak, míg utóbbi a számítógépes zseni, és a különbség a zenei ízlésben is megmutatkozik, hiszen a tagok a spektrum ellentétes oldalairól indultak, ám ez nem túlzottan hallatszik, sőt, talán ettől lett a zenéjük egyszerre nagyon brit dallamvilágú és ugyanakkor naprakész, 21. századi.

A Mattafix jellemzően brit urban zene, tehát elsősorban a fekete zenék modern keverékét hallhatjuk: soul, R&B, hiphop, reggae és visszafogott elektronika keverednek a lemezen, de a végeredmény egy finom, bármikor hallgatható lemez, amely helyenként a Morcheeba világát is megidézi, de nincs túl távol a Craig David-féle R&B-től sem, igaz, annál soulosabb az anyag.

Az új album, a Rhythms and Hymns most ősszel jelent meg a kontinens több országában, és tartalmazza a Living Darfur című jótékony célú kislemezt, melynek klipjét Mick Jagger finanszírozta, és amelyben Matt Damon is feltűnik. A dal sikeres lett több európai országban is, különösen Olaszországban, ahol a lista második helyéig jutott. Egyelőre ugyan nincs rajta akkora sláger, mint a Big City Life volt, de ugyanúgy kellemes és hallgatható zenét tartalmaz, akinek tehát az első tetszett, ebben sem fog csalódni.