Börtönbe vonul Pete Doherty

Vágólapra másolva!
Több mint három hónapra kénytelen bötönbe vonulni Pete Doherty, a drogbotrányairól elhíresült brit rockzenész egy londoni bíróság keddi döntése értelmében, mert megsértette a próbára bocsátás feltételeit.
Vágólapra másolva!

A 14 hét letöltendő szabadságvesztés miatt elhalasztják a Royal Albert Hallban április 26-ra kitűzött koncertet - jelentette be a muzsikus lemezkiadója, a Parlophone Records.

A Babyshambles frontembere a bírósági eltiltás ellenére különféle kábítószereket fogyasztott, nem tett eleget jelentkezési kötelezettségének és "általában is" megsértette a próbára bocsátás feltételeit - fogalmazott az NME zenei magazin.

A brit büntetés-végrehajtási szabályok értelmében egyébként Dohertynek valószínűleg csak egy hónapot kell leülnie a büntetéséből, viszont ha mind a 14 hetet le kell töltenie, akkor több fesztiválfellépését is le kell mondania, így Glastonburyt is.

A 29 éves rockzenész 2005 óta már többször is bíróság elé került kábítószerezés miatt. Az énekest amúgy jobban ismerik Kate Moss szupermodell egykori partnereként, mint előadóművészként.