Június végén megnyílik a Design Terminál

Vágólapra másolva!
Június végén megnyílik az Erzsébet téren álló Design Terminál - mondta az [origo]-nak az intézmény ügyvezető igazgatója, Englert Róbert. Az egykori buszpályaudvarból kialakított, éveken át zárva tartó intézmény további sorsáról június második felére ígért részleteket.
Vágólapra másolva!

Június 30-án több évi huzavona után megnyílik a Design Terminál az Erzsébet téren - erősítette meg az [origo] információját Englert Róbert, a Design Terminál tavasszal kinevezett ügyvezető igazgatója. További részleteket a június második felében esedékes sajtótájékoztatóra ígért.

A Design Terminál ügye évek óta rendezetlen. A buszpályaudvarból átalakított, a magyar design népszerűsétésére szánt épület az elmúlt években általában zárva várta a sorsát, kivéve azt a néhány kiállítást és eseményt, amelynek idejére ideiglenesen megnyitották. Az épület a Hírszerző szerint 2006 óta "elvileg kész".

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Balra felül a Design Terminál épülete

A kormányváltás után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Szabadalmi Hivatal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) javára mondott le a Design Terminál Kft. tulajdoni jogairól, és a szakmai felügyeleti szerv a Balassi Intézet, a KIM háttérintézménye lett - írta a Népszabadság márciusban a Design Terminál sorsát latolgató cikkében. A lapnak a KIM akkor azt mondta, az év második felében megnyílhat a terminál. A KIM a lappal azt is közölte, hogy a Design Terminál átvilágítását célzó hivatalos vizsgálat hamarosan lezárul.

A Design Terminál ötletadója és korábbi vezetője, Pohárnok Mihály 2010 augusztusában vonult nyugdíjba. Október elejétől március elejéig két addigi dizájmenedzser, Sárossy Zsuzsanna és Szeibold Krisztina vezette az intézményt a Népszabadság szerint, azóta a közgazdász-rendezvényszervező Englert Róbert áll a Design Terminál élén.