A SpongyaBob írójának árnyjátéka jövőre Budapestre érkezik

Vágólapra másolva!
A tenger alatt játszódó amerikai rajzfilm szerzője, Steven Banks írta annak az árnyelőadásnak a történetét, amely a zene, a tánc, a cirkusz és a bábszínház eszközeivel mutatja be egy tinédzser lány érzékeny világát. A több városban sikerrel vendégszereplő produkció 2012. február 28. és március 4. között látható lesz a  Budapest Kongresszusi Központban.
Vágólapra másolva!

A Pilobolus társulat készített már reklámfilmet a Hyundainak, de igazán ismertté a 2007-ben az Oscar-gálán bemutatott produkciójukkal váltak, amelyben egyedi koreográfiájuk segítségével a legjobb filmre jelölt alkotások képi világát idézték meg.

Produkcióik lényege, hogy a szereplőket és a díszletet vásznak és reflektorok segítségével árnyjáték formájában jelenítik meg, kihasználva a különböző megvilágításokből adódó méretkülönbségeket és optikai játékokat. Az árnyjáték mellett akrobatikus elemek és vászon előtti mozdulatsorok színesítik előadásaikat.

Részletek a Shadowland című előadásból


A Budapestre érkező Shadowland című szürreális meseelőadásuk egy tinédzser lány lelki alakulását, egyéniségének megismerését, csalódásait és otthonkeresését viszi színpadra álomszerű képeken keresztül. A történet szerint a kislány csapdába esik az árnyékvilágban, és miközben a kiutat keresi, mindenféle különleges teremtménnyel találkozik, például egy őrült szakáccsal és egy kentaurral is. Ő maga pedig kutyává változik.