Nem érdekelnek senkit a brit tehetségkutatós sztárok

Leanne Mitchell
Vágólapra másolva!
Érdeklődés hiányában lefújták a BBC csatorna által jegyzett The Voice UK című tehetségkutató műsor énekeseinek a turnéját.
Vágólapra másolva!

A koncertsorozat elmaradása újabb csapást jelent a június elején befejeződött első szériára, amely márciusi indulásakor még erős nézettségi adatokat produkált, ám később folyamatosan veszített népszerűségéből. A nyertes Leanne Mitchell is csupán a brit kislemez-eladási lista 45. helyéig jutott első számával: Whitney Houston Run To You című slágerének feldolgozásával. A rivális ITV csatornán futó X-Faktor című tehetségkutató műsor nyertesei ezzel szemben rendre a lemezeladási listák élén kötnek ki. A Simon Cowell szárnyai alatt futó sorozat turnéjai is hatalmas népszerűségnek örvendenek a szigetországban. A The Voice UK Live című turné a tervek szerint szeptember 12-én rajtolt volna Bournemouth-ból, most az illetékes szóvivő szerint a már megvásárolt belépők visszaválthatók.

A brit sajtó szerint a BBC mintegy 22 millió fontot - 7,8 milliárd forintnak megfelelő összeget - költött a tehetségkutató műsor jogainak megvásárlására. A zsűrit a Black Eyed Peas frontembere, will.i.am, Jessie J, Danny O'Donoghue és Tom Jones alkotta. Az első adások átlagosan több mint tízmillió nézőt vonzottak, lekörözve az ITV csatornán a műsorral párhuzamosan sugárzott Britain's Got Talent című tehetségkutatót, amely szintén Cowell nevéhez fűződik. Később azonban a nézettség nagyjából 4,5 milliósra esett vissza. A BBC One illetékese, David Cohen szerint a műsor producerei keresik a módját, hogy izgalmasabbá tegyék a 2013-ban induló második szériát. Megítélése szerint a nézettségi adatok visszaesése ellenére a műsor összességében sikeres volt, és megdöntötte a csatorna által indított új szórakoztató produkciók nézettségi eredményeit. A The Voice formátumát egyébként a TV2 vásárolta meg, és nyár végétől a műsor magyar verziója látható lesz a tévében.