Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Jönnek a nevek a nyári elektronikus fesztiválokról, erősek.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban írtuk, az elmúlt évek egyik legfurcsább trendje a fesztiválok és a partik világában az, hogy a horvát tengerpart sikerrel tört egyfajta új Ibiza szerepére. 2014-re ott tartunk, hogy teljes bizalommal válthat bérletet a fontosabbakra mindenki, aki a haladó elektronikát szereti, akár még a húzónevek kikerülése előtt is. Azonban már erre sem kell többet várni, hiszen a nyárközepiek már korábban, míg mostanra a nyárvégi horvát fesztiválok első fellépői is kiderültek.

Az augusztus 27. és 31. között rendezett Dimensions esetében a húzóneveket a Nicolas Jaar-féle Darkside, a zajtechnós Karenn (ők mondjuk jönnek áprilisban a Technokunstra is), valamint a dubstep-túlélő Mala mellett például a legendás komponista, Roy Ayers jelenti (akinek a nevét sajnálatos módon nem sikerült helyesen leírni a szervezőknek). Mellettük persze több tucat DJ és elektronikához közeli zenekar. A teljes bejelentett névsor itt található.

Még az előzőnél is nagyobb cool-faktorral rendelkezik a szeptember elejei Unknown fesztivál, amelyet Rovinjban rendeznek és tudható róla, hogy a Warehouse Project, illetve a Field Day rendezői állnak az esemény szervezése mögött. Ennek megfelelően a névsor is parádés, és úgy tűnik egy kicsit szélesebbre nyitják a stílusbeli spektrumot is, hiszen a nemrég bejelentett nevek között a Mount Kimbie és James Holden mellett megtalálhatóak a Chvrches és a Wild Beasts zenekarok is. Emellett persze bitang erős a DJ-felhozatal is: Âme, Daniel Avery, Gerd Janson, Bicep, ha csak az első két sort nézzük. A teljes bejelentett névsor itt található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről