Vágólapra másolva!
A Trafó negyedik Electrify estjére a chicagói house kultikus renegátja, Hieroglyphic Being, valamint a zajzene egyik atyjának afrikai ütősökből kialakított káosztechnója, a Cut Hands érkezik.
Vágólapra másolva!

Az a szerencsés helyzet, hogy a negyedik Electrify mindkét külföldi fellépőjéről írtunk már részletesen. A chicagói house közepéről, Adonis pártfogoltjaként indult, majd magát a tánczene szélére kormányzó, ott viszont kultikus státuszt kivívó Hieroglyphic Being letölthető lemezéről itt volt szó; még 2013 legjobb dolgai közé is beválasztottuk. Benne van a Sun Ra-féle kozmikus jazz, a pszichedélia és mindenféle kísérletezés, meg persze a house is bőven. A Cut Hands pedig a Whitehouse tagjaként a zajzene egyik alapítójának számító William Bennett afrotechno/afronoise projektje. Bemutatkozásáról itt volt szó: röviden annyi, hogy bár az ember azt várná, hogy a zene leszakítja a fejét, ezt nem rögtön teszi, hanem előbb jól összezavarja az afrikai ütősökből egymásra halmozott, poliritmikus káosszal. Az estet a juke magyar helytartója, a kézfogós videóról is ismert Uffalo Steez nyitja, szintén élő fellépéssel. Mindez február 15-én, szombaton lesz a Trafóban, 1900/2400 forintért, részletek itt.

Az Electrify 4-re egy páros jegyet sorsolunk ki azok között, akik február 13. csütörtök délután 4-ig, Electrify subjecttel elküldik nekünk erre a címre, hogy ki volt az eddigi kedvenc Electrify-fellépőjük. Aki nem volt egyen sem, annak azt kell megindokolnia, hogy miért.