Vágólapra másolva!
Hetet szedtünk össze az elmúlt hónap magyar klipterméséből készített, távolról sem teljességre törekvő válogatásunkban. Maszkura és a Tücsökraj a DSP-vel bratyizva sörözik, a Jazzékiel művészi klipben mutatja meg, milyen, akiknek már kifele áll, Avicii babérjaira tör a New Level Empire, szövetségi ügynökök a Nauro Cityben, továbbá három hiphop klip.
Vágólapra másolva!

Maszkura és a Tücsökraj km. DSP: Szomjúság panasz

Ilyen az, amikor hangszeres zenészek működnek együtt rapperekkel. A klipet rendező Horváth László és Olgyay Ádám nem is kerítettek nagy feneket a dolognak, és kizárólag a stúdiózásra korlátozták a klipet, ennek megfelelően a Maszkura- és a DSP-rajongóknak biztos érdekes, másoknak egy perc után már kevésbé.

Jazzékiel: Mi már leszoktunk róla

Ez a zenekar az előző évtized végén elég szépreményű együttesnek tűnt, még mi is jót írtunk a nagylemezről, ám az elmúlt három évben nem sokat lehetett hallani a Jazzékielről. Az együttes most a Lemezboltok Napja alkalmából dolgozta fel a Sziámi jó negyedszázados slágerét, és a dalhoz az énekes Jakab Péter, illetve Kósa Péter által rendezett klip a legjobb a mai eresztésben, a maga tűéles és szépen megkomponált képeivel, a dalhoz passzolóan apokaliptikus hangulatával.

New Level Empire: Wanna Get Over

A New Level Empire szupergrupp A Dalban mutatkozott be, és most az új daluk is a hagyományos hangszerek és az elektronikus tánczene Aviciit idéző keveréséről szól. A klip egy fergeteges bulifellépést örökít meg a PeCsában, a megérkezéstől a katarzisig.

Nauro City: Realize

A reggae/dancehall különböző mutációit a drum and basszel vegyítő együttes új klipje szövetségi ügynökökről szól, akik eltűnteket keresnek, de valószínűleg senki sem fog meglepődni a végkifejleten. A klipben – természetesen a zenekari tagokon kívül – Kállay-Saunders András és Diaz is feltűnnek.

City Chords ft. Saiid: Saturday

A magát audiovizuális projektként meghatározó City Chords a hét napjait önti dalformába, és a szombatot az Akkezdet Phiai-rapper Saiid közreműködésével énekelték meg. Az ehhez készült klipet a Mascot Vizuális Alkotóműhely rendezte, láthatjuk benne Budapest ismert és kevésbé frekventált részeit egyaránt, egy sajátos nézőpontból.

Közértes: Kandikamera

Németh „Közértes" Tibor remek művésznevet választott magának, a Kandikamera című klip mondjuk már kevésbé egyedi, de tisztességgel asszisztál a Közértes dumájához, aki a sokadik magyar rapperként gondolja úgy, hogy akkor majd ő megmondja a tutit a magyar közéletről. Az viszont valószínűleg tényleg egyedülálló a műfajban, hogy síkra száll az agyament összeesküvés-elméletek királya, Szaniszló Ferenc mellett.

Másthéma: Kispárna

A Másthéma név is egy rappert takar, aki, ha jól értem, a szobájukból ki sem mozduló, és mindent mindenkinél jobban tudó kommentelők szemszögéből rappel, egy kellően low-budget videóval.