Ide mehetünk a kutyával a nyáron

Vágólapra másolva!
Sajnálatos, hogy egyre kevesebb helyre mehetünk a kutyánkkal Budapesten. A város hemzseg a „Kutyával tilos” tábláktól, és míg Bécsben természetes a háziállatoddal közértbe, vagy ruhaboltba menni, itthon ez elképzelhetetlen. Nézzük, mik a kivételek!
Vágólapra másolva!

Míg a parkok és közterek sorra tiltják ki a kutyákat (a Kossuth térre most már akkor sem teheted be a lábad, ha melletted az eb pórázon sétál), a vendéglátóipari egységek úgy válnak egyre engedékenyebbé. A belvárosban egyre több a kutyabarát hely, ahol nem csupán megtűrik, de örülnek is az állatoknak, boldogan raknak vizestálat eléjük, még mielőtt te rendeltél volna. Kiemelkedő az éttermek sorában a Repülő puli kávézó a Klauzál utcában. Az ún. kutya étlapon szerepel rágócsont, tízórai, uzsonna, vagy teniszlabda, és természetesen nagyon készséges a kiszolgálás. Ha szeretnénk egy ebédet elkölteni, vagy egy finom tejeskávét inni a kutyánk társaságában, nyugodt szívvel térjünk be.

A nyári melegben kizárt, hogy ne forduljon meg a fejünkben vízpartra menni a kutyánkkal - legalább akkor, amikor a Margit-szigeten rágni kezdi a gyeplocsolót. Egyrészt ők is kókadoznak a hőmérséklettől és jól esik nekik a fürdő, másrészt szuper program az állatokkal úszni, labdázni, csónakázni, vizibiciklizni. Az épített strandokra alapvető, hogy nem lehet állatot vinni, a szabadtéri vizek listáján pedig erősen szemezgetni kell, de van azért opció. Nincs gond például abból, ha a Szentendrei-sziget északi csücskébe, Kisorosziba kirándulunk velük. Budapesttől kb. 40 percre található a falu, erdőkkel, mezőkkel övezve, úgyhogy nem csak a Dunában van lehetőségünk fürdőzni az állatunkkal, de a környék kiváló lehetőséget nyújt sétára, túrázásra is.

Ha azzal végleg betelt a pohár, hogy Roxika miszlikre aprította, majd vizeletével meggyalázta a megörökölt Jókai Mór díszkötéses sorozatot, és úgy érezzük külső segítségre van szükségünk kutyánk nevelését illetően, vagy csak szeretnénk aktív „kapcsolatépítő” programban részt venni, itt az ideje, hogy felkeressünk egy kutyaiskolát. A négylábúak nevelését illetően is szaporodnak a reformok, nem divat már szöges nyakörvvel, ordítva visszahozatni a labdát, még cikibb arra hivatkozni, hogy a kutya azért hülye, mert olyan a fajtája. A Tükör kutyaiskolák arra buzdítanak, hogy magunkat vizsgáljuk meg, ha a háziállatunk problémásan viselkedik, ebben a folyamatban a kutya mint tükör mutatja meg miben kell fejlődnünk. Szintek szerint lehet csatlakozni a tanfolyamokhoz, amelyek során épül az önismeretünk, és szorosabbá válik az ember és állata közti kapcsolat. Tiszta haszon. Bővebb információ itt.

Akinek nincs kutyája, de kutyás programra vágyik, az is tehet érte, hogy állatok közelébe kerüljön. Bármelyik menhely szívesen látja az önkénteseket, akik meglátogatják a kutyákat, és sétálni viszik őket. Egy alkalom után biztos, hogy visszatér az, aki ott járt, a bent rekedt kutyák hálásak egy kis törődésért.